De voordelen van zonnepanelen?

Jouw energierekening wordt lager, je behaalt een risicovrij rendement op je spaargeld en je vergroot de waarde van je woning. Daarnaast hebben zonnepanelen een lange levensduur en vergen ze weinig onderhoud. In jouw persoonlijke bespaarplan vind je precies welke besparing voor jouw woning haalbaar is, en dus wat een zonne-energiesysteem jou kan opleveren. Lijkt dat jou wel wat? Kies dan voor glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT, want dan haal je nog meer uit je investering en ben je zeker van goede prestaties op de lange termijn.

Jouw persoonlijke bespaarplan

Bereken eenvoudig je besparing door je locatie in te vullen, de beste dakvlakken – de groene vlakken waar veel zonlicht op valt – te kiezen en je energieverbruik in te vullen. Je ontvangt daarna jouw persoonlijke bespaarplan.

In jouw persoonlijke bespaarplan vind je alle details over het geschikte zonne-energiesysteem met hoogwaardige SOLARWATT zonnepanelen en de besparing die jij daarmee realiseert. Mogelijk wil je meer duidelijkheid over de informatie die je daar leest. Want wat houdt CO2-besparing precies in? En wat is saldering eigenlijk? Op deze pagina lees je alles over de verschillende onderdelen in jouw persoonlijke bespaarplan.

Hoeveel energie leveren jouw zonnepanelen jaarlijks op?

Met een zonne-energiesysteem bespaar je op je energierekening en lever je een bijdrage aan een betere wereld. Maar hoeveel bespaar je jaarlijks met jouw zonnepanelen? Met andere woorden: hoeveel energie leveren jouw zonnepanelen jaarlijks op? Dat hangt grofweg af van vier factoren: de hoeveelheid elektriciteit die jij verbruikt, het dakoppervlak (en dus het aantal zonnepanelen), de locatie van de panelen en het potentieel van het dak.

Het verbruik van elektriciteit meten we in kWh. Een goede indicatie van jouw jaarlijkse verbruik, kun je afleiden uit je verbruik van het voorgaande jaar. Verandert jouw situatie niet, dan blijft je verbruik ook ongeveer gelijk. Ga je een elektrische auto rijden of koop je een droger, dan zal je verbruik toenemen. Op die manier kun je het aantal kWh dat jij per jaar verbruikt, inschatten. Weet je vervolgens hoe groot je elektriciteitsverbruik is, dan weet je ook hoeveel zonne-energie je jaarlijks nodig hebt. Je haalt de hoogste besparing uit zonnepanelen als je de energieopbrengst zo goed mogelijk afstemt op je energieverbruik.

Zonnepanelen leveren het meeste op als de panelen op het zuiden zijn gericht. Dan vangen ze het meeste zonlicht. Heeft jouw woning een dak dat niet gericht is op het zuiden? Dat is meestal geen probleem. Ook zonnepanelen die gericht zijn op het oosten of westen brengen genoeg energie op. Daarnaast is de hoek van het dak van belang voor de hoeveelheid energie die zonnepanelen opbrengen. Met speciale software berekenen we precies hoeveel energie de panelen op jouw dak opleveren. In jouw persoonlijke bespaarplan vind je deze berekening terug en zie je de jaarlijkse besparing én de besparing over een periode van 30 jaar met SOLARWATT zonnepanelen.

Hoeveel energie leveren jouw zonnepanelen jaarlijks op?

Hoe werkt het zonne-energiesysteem?

Een zonne-energiesysteem bestaat uit verschillende componenten:

De glas-glas zonnepanelen;
De omvormer;
Het montagesysteem en de bekabeling (de dakconstructie).
SOLARWATT zonnepanelen zijn opgebouwd uit duurzame glasplaten met zonnecellen die zonlicht omzetten in elektrische energie. De omvormer zet de opgewekte energie vervolgens om in bruikbare elektriciteit, energie die nodig is voor elektrische apparaten. Bijvoorbeeld voor verlichting en voor de wasmachine. Hoeveel panelen je kunt plaatsen en hoe deze op het dak kunnen worden geplaatst, is afhankelijk van het dakoppervlak.

Wat houdt de salderingsregeling in?

Zonnepanelen wekken soms meer energie op dan je op dat moment daadwerkelijk zelf gebruikt. Het teveel aan opgewekte energie lever je terug aan je energieleverancier. Deze energieleverancier verrekent deze teruggeleverde energie met jouw verbruik, waardoor je energierekening lager wordt. Dat noemen we salderen.

De salderingsregeling houdt in dat je de energie die je opwekt voor hetzelfde tarief mag verrekenen met de energie die je afneemt. Deze regeling geldt tot 2023. Na 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd en kun je elk jaar een kleiner percentage van de teruggeleverde energie salderen. Voor de overige teruggeleverde energie krijg je een vergoeding. Omdat een slimme meter precies meet hoeveel elektriciteit je opwekt en teruglevert, is zo'n slimme meter vanaf 2023 verplicht.

Je haalt het meeste uit je zonnepanelen door zoveel mogelijk zonne-energie zelf te gebruiken. Bij SOLARWATT vind  je hiervoor twee oplossingen: de SOLARWATT Energymanager – waarmee je jouw eigenverbruik optimaliseert – en de SOLARWATT MyReserve – waarmee je energie opslaat en later gebruikt. Zo is jouw rendement zo min mogelijk afhankelijk van de afbouwende salderingsregeling.

Wat is je rendement?

Het rendement van jouw zonne-energiesysteem wordt bepaald door de verhouding tussen de opbrengsten en de investering. Omdat een zonne-energiesysteem een langetermijninvestering is, is het van groot belang dat het rendement op lange termijn optimaal is. SOLARWATT glas-glas zonnepanelen gaan nauwelijks in opbrengst achteruit. Daardoor blijft het rendement erg hoog, een groot verschil met ‘normale’ zonnepanelen. Daarnaast weet je door de garantietermijn van 30 jaar zeker dat jouw SOLARWATT zonnepanelen niet alleen in theorie hun rendement behalen, maar ook in de praktijk. Doordat SOLARWATT een Duitse fabrikant is, is de garantie in de praktijk ook claimbaar, in tegenstelling tot de garantie bij fabrikanten die zich buiten Europa bevinden.

Wat betekent CO2-besparing?

Bij de productie van zonnepanelen komt CO2 vrij. Dat is slecht voor het milieu. De uitstoot bij de productie van glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT, is echter heel laag. Dat heeft te maken met verschillende factoren:

SOLARWATT glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur van ongeveer 50 jaar. Hierdoor hoeven ze minder vaak vervangen te worden, waardoor dus wordt bespaard op de CO2-uitstoot.
Omdat deze panelen bovendien nauwelijks achteruitgaan in vermogen, brengt elk paneel veel meer energie op dan standaard zonnepanelen.
Omdat de panelen in Europa worden geproduceerd, wordt er flink bespaard op de CO2-uitstoot bij transport.

SOLARWATT is aangesloten bij Stichting Zonne-energie Recycling Nederland. Zij zorgen voor een goede, milieuvriendelijke verwerking van zonnepanelen en omvormers die aan het einde van hun levensduur zijn.

Hoeveel energie leveren jouw zonnepanelen jaarlijks op?

Met een zonnesysteem van SOLARWATT behaal je optimaal rendement. Wil jij ook besparen op je energierekening en je steentje bijdragen aan een beter milieu? Neem dan vandaag nog contact op met jouw gecertificeerde Solarwatt partner. De contactgegevens vind je in jouw persoonlijke bespaarplan. Nog geen persoonlijk bespaarplan? Doe nu de dakscan. Hiermee bereken je je besparing en vind je de SOLARWATT partner in jouw regio.

Nog geen persoonlijk bespaarplan?