Solarwatt ontzorgt

Momenteel maakt BIM (Building Information Modeling) een enorme groei door in de bouwwereld. Aannemers, architecten, constructeurs en installateurs modelleren de bouwwerken gezamenlijk om faalkosten te reduceren en bouwtijden te verkorten. Daar waar vroeger 2D getekend werd, wordt nu 3d gemodelleerd. Deze modellen bestaan uit meer dan alleen tekenenwerk, ze zijn gevuld met informatie die van ontwerp tot oplevering en zelfs onderhoud van toepassing zijn. Om onze klanten van dienst te zijn levert SOLARWATT, als eerste zonnepanelenleverancier, haar producten aan in BIM. Dit maakt het in de ontwerpfase eenvoudig om voor deze producten te kiezen. De belangrijkste elementen zijn in het model verwerkt. Je moet hierbij denken aan vermogen, maatvoering, omvormers en zelfs de bijbehorende bestektekst. Tekeningen kunnen op aanvraag worden verstrekt.

SOLARWATT BIM voor Easy-In

Het eerste BIM product dat we hebben laten uitwerken is ons eigen indak-systeem. Deze “Easy-In” is een vervanging van de bestaande dakbedekking op een schuin dak. In het 3d-ontwerp wordt zelfs al bij de keuze voor de Easy-In de getekende dakbedekking (pannen, leien, etc.) verwijderd.

SOLARWATT BIM voor Sunbeam

Solarwatt levert een lichtgewichtmontagesysteem voor het platte dak van het merk Sunbeam. Solarwatt en Sunbeam hebben de handen ineen geslagen om de combinatie tussen de Solarwatt-panelen en de verschillende systemen van Sunbeam uit te werken in een BIM-model.