SOLARWATT, pionier in zonne-energie, lanceert samen met BMWi MY POWERSTATION. Via deze nieuwe portal selecteren particulieren eenvoudig het beste zonne-energiesysteem voor hun huis en kiezen ze een gespecialiseerde solarteur voor de installatie. Daarnaast biedt MY POWERSTATION de mogelijkheid om zelf snel en eenvoudig de opbrengsten van SOLARWATT-zonnepanelen te berekenen. De portal van SOLARWATT en BMWi is kortom dé bron van besparing voor iedere particuliere producent van zonne-energie.

Particulieren in Nederland worden steeds zelfstandiger en steeds onafhankelijker van energiebedrijven waar het gaat om thuisenergie. Telde Nederland in 2010 nog zo’n 300.000 zonnepanelen, in 2015 naderen we de vijf miljoen. Naast het gebruik van zonnepanelen stijgt ook het gebruik van energieoplossingen als de thuisaccu en energiebeheersystemen. Eerder dit jaar introduceerden SOLARWATT en BMWi al gezamenlijk hun CARPORT SYSTEM, een elektrisch carportsysteem waarmee het mogelijk is om thuis via zonne-energie elektrische BMWi-voertuigen op te laden.

‘MY POWERSTATION hebben we in nauwe samenwerking ontwikkeld met BMWi. En we zijn heel trots op het resultaat’, zegt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. Via de portal ondersteunen we particuliere producenten van zonne-energie gedurende het gehele traject; van oriëntatie tot keuze, en van aanschaf tot installatie en beheer. MY POWERSTATION houdt zelfs specifiek rekening met de zonlichtinval per regio. Zo bereikt het zonlicht in Noord-Friesland de woning vanuit een andere hoek dan in Limburg, wat invloed heeft op het rendement van een zonnepaneel.

Hoe werkt het?

  1. Voer op de portal de adresgegevens in
  2. Bepaal het bruto dakoppervlak
  3. Selecteer het energiegebruik
  4. Selecteer het aantal energiemeters
  5. Geef de mate van schaduw op het dak aan
  6. Geef de helling van het dak weer
  7. Bereken de besparing door zonnepanelen
  8. Krijg tips & tricks om het maximale uit uw zonnepanelen te halen

Voor meer tips en informatie over rendement, geschiktheid, stroombeheer en andere zaken die bepalend zijn voor aanschaf van een zonnesysteem is een gratis e-book te downloaden op de MY POWERSTATION-website.