Afbouw van de salderingsregeling in 2023: hoe staat het ervoor?

man en vrouw tillen kind op in de lucht
Zonnepanelen 4 jaar eerder terugverdiend door hoge energieprijzen
april 6, 2022
Vrijstaand huis met zonnepanelen
Extra aantrekkelijke voorwaarden Solarwatt allrisk verzekering
april 20, 2022
Man bekijkt opbrengst van zonnepanelen

Mood picture showing a man checking his phone (Manager app) in his kitchen. To be used to communicate a customer using our software.

Al geruime tijd wordt aangekondigd dat de salderingsregeling per 1 januari 2023 langzaam afgebouwd wordt. Je kan de opwekte energie die je teruglevert aan het net dan niet meer verrekenen voor hetzelfde tarief als het inkopen van energie. Inmiddels is er een nieuw kabinet en kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de status van deze plannen. Wordt de salderingsregeling echt in 2023 afgebouwd? Wat weten we daar nu van? Je leest het hier.  

Het lijkt erop dat de afbouw van de salderingsregeling nog wat langer op zich laat wachten. Minister Jetten van Klimaat en Energie gaf recent aan dat hij voor de zomer het aangepaste wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling naar de Tweede Kamer wil sturen. In dat wetsvoorstel belooft hij ook te kijken naar mogelijkheden om de aanschaf van een thuisbatterij te stimuleren voor consumenten. Daarmee loopt de afbouw van de salderingsregeling vertraging op en lijkt het op z’n vroegst pas in 2024 doorgang te krijgen.  

Lees hier meer over de salderingsregeling en afbouw in 2023