Schade aan zonnepanelen niet gedekt? Wel met de allrisk verzekering van Solarwatt

Installateur plaatst zonnepaneel
25% meer zonnepanelen in Vlaanderen
juni 21, 2022
installateur op het dak met zonnepanelen
Een blik op de zonne-energiemarkt in 2023
december 21, 2022
Installateur plaatst zonnepaneel
25% meer zonnepanelen in Vlaanderen
juni 21, 2022
installateur op het dak met zonnepanelen
Een blik op de zonne-energiemarkt in 2023
december 21, 2022

Stills from the web renderings. For more stills contact Marketing.

Schade aan zonnepanelen niet gedekt? Wel met de allrisk verzekering van Solarwatt  

Een opstal- of woonhuisverzekering afsluiten en er daarna pas achter komen dat de schade aan je zonnepanelen niet vergoed wordt? Het gebeurt helaas vaker dan je denkt. Zo ook in het geval van een Nederlandse consument. De schade aan haar zonnepanelen wordt niet vergoed, ondanks het afsluiten van een allrisk dekking. Hoe zit dit precies?  

De consument in dit nieuwsbericht is van mening dat zij bij het afsluiten van de verzekering niet geïnformeerd is over het feit dat zonnepanelen niet onder de dekking van de allrisk verzekering van a.s.r. vallen. De tussenpersoon zou ook niet aangegeven hebben dat zonnepanelen apart moeten worden verzekerd, waardoor de consument niet op de hoogte was van haar rechten. Toch stelde de commissie vast dat de consument geen gelijk heeft en de tussenpersoon niet aansprakelijk is. Het afsluiten van een allrisk dekking betekent volgens de commissie niet dat ook alles echt verzekerd is.    

De volledige dekking van Solarwatt 

Daar denken wij bij Solarwatt gelukkig heel anders over. Bij ons krijg je bovenop de 30-jaar garantie op product en vermogen, namelijk bij aanschaf van glas-glas zonnepanelen voor 5 jaar een gratis allrisk verzekering met volledige dekking. In geval van schade zorgen wij dat alles weer goed komt. En met alles, bedoelen we ook écht alles.  

Mocht er in het ergste geval sprake zijn van een totaal verlies van je zonne-energiesysteem, dan betaalt onze verzekering de prijs van een nieuw systeem én de bijkomende kosten, zoals montagekosten. Is er deelschade? Dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Zijn er gemiste opbrengsten of hebben de zonnepanelen tegenvallende prestaties? Dan zijn ook die kosten gedekt. Jij hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over onvoorziene gebeurtenissen in de toekomst.  

Verschil opstalverzekering en Volledige Dekking allrisk verzekering van Solarwatt

Wat is precies het verschil tussen een ‘normale’ verzekering en de volledige dekking van Solarwatt? Een opstal- en/of woonhuisverzekering heeft vaak beperkende voorwaarden en dekt hierdoor onvoldoende wanneer je een probleem hebt. Veel particulieren denken goed verzekerd te zijn, maar dit blijkt – net zoals in het voorbeeld – achteraf vaak niet het geval. Met de volledige dekking van Solarwatt weet je zeker dat echt alles verzekerd is. Dit betekent een optimale verzekering van jouw rendement en geen zorgen over onvoorziene gebeurtenissen in de toekomst.