SOLARWATT werd opgericht in 1993 en is één van ‘s werelds grootste leveranciers van zonne-energie systemen met meer dan 400 werknemers. De hoogste kwaliteit “Made in Germany”.

Wij zijn een pionier in de fotovoltaïsche industrie. Ons doel is om jouw in staat te stellen zelfvoorzienend te zijn met zonne-energie. Onze kerncompetenties zijn gebaseerd op de drie pijlers: energieopwekking, energiemanagement en energieopslag. Zo ontwikkelen we complete PV-systeemoplossingen waarmee je je eigen elektriciteit schoon en zuinig kunt opwekken en gebruiken. Je krijgt weer controle over je energiebalans en wordt onafhankelijker van elektriciteitsleveranciers.

Onze visie drukken we uit met onze slogan “Power to the People”. Alleen SOLARWATT biedt je een totaaloplossing op maat voor je persoonlijke energietransitie. Wij bieden je hoogwaardige zonnepanelen, slim energiebeheer en energieopslag vanuit één bron. Alle producten werden ontwikkeld door SOLARWATT ingenieurs en geproduceerd in Duitsland.

Dankzij onze consequente focus op innovatieve technologieën en topkwaliteit zijn wij als systeemaanbieder duurzaam succesvol in de groeiende zonne-energiemarkt. En dit alles in het belang van ons milieu.

De 7 redenen

Ondanks de groeiende internationale betrokkenheid zijn alle producten ‘Made in Germany’ en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

We streven er naar om producten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Daarbij hechten wij veel waarde aan het meenemen van toekomstige ontwikkelingen en daarmee aan het duurzaam inzetbaar maken van innovatie.

Een fundamentele bouwsteen in onze solide bedrijfsstrategie is een duurzame samenwerkingsrelatie met klanten en installateurs.

Wij ontwikkelen producten voor diverse toepassingen op het gebied van huishoud- en energievoorziening – altijd met oog voor jouw behoeften.

De toekomst van energie is decentraal: elektriciteit wordt opgewekt en opgeslagen daar waar het nodig is – bij jou thuis! Dit bespaart grondstoffen, emissies en het maakt je tegelijkertijd minder afhankelijk van duur netstroom. Dit is onze visie op een milieuvriendelijke energievoorziening. Het is een grote uitdaging om de CO2-uitstoot bij de energieproductie drastisch te verlagen. Maar met onze producten kan iedereen een bijdrage leveren aan het bereiken van dit doel én zoveel mogelijk groene stroom opwekken.

Wij beschikken over de modernste technologieën, de modernste moduleproductiefabriek van Europa. Tijdens de productie worden zelfs de kleinste processen herhaaldelijk geanalyseerd en geoptimaliseerd met betrekking tot de energiebalans. Uiteindelijk komt dit ten goede aan ons milieu.

Als pionier in de zonne-energie industrie kunnen we terugkijken op meer dan 20 jaar ervaring in de productie van zonnepanelen.

KIES VOOR SOLARWATT

Meer dan 25 jaar degelijkheid

Al meer dan twee decennia staat de naam SOLARWATT voor kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid in de zonne-energie industrie. We hebben een stabiele en langetermijngerichte eigendomsstructuur. Stefan Quandt, die sinds begin 2013 grootaandeelhouder is, verbind zich sinds 1998 aan de vennootschap. Andere aandeelhouders zijn directeuren Detlef Neuhaus (CEO), Sven Böhm (CFO) en Dr. Armin Froitzheim (CTO).

“Degelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit. Daarom Solarwatt!”

Steven , Directeur GroeneWoningen al 15 jaar klant