SOLARWATT innovatie

SOLARWATT neemt e-Wolf over

De zonne-energie pionier en innovatieleider SOLARWATT heeft de elektrische voertuig- en opslagspecialist e-Wolf uit Frechen overgenomen. De geconcentreerde groep deskundige medewerkers wordt overgedragen aan de nieuw opgerichte onderzoekseenheid SOLARWATT INNOVATION. In de toekomst zullen de medewerkers van het e-Wolf Center in Keulen samen met een team van SOLARWATT experts werken aan de verdere ontwikkeling van innovatieve en baanbrekende opslagsystemen.

Het e-Wolf Center in Keulen combineert de hoogste deskundigheid op het gebied van elektromobiliteit met een unieke wereld van kennis en ervaring. Naast expositieruimtes, assemblage- en serviceruimtes biedt het deskundigheidsecentrum de ruimte aan de NRW Vertegenwoordiging van de Federale Vereniging voor Elektromobiliteit (BEM).

SOLARWATT GmbH is sinds de oprichting in 1993 een pionier op het gebied van zonne-energie. Met consistente focus op glas-glas zonnepanelen en de ontwikkeling van MyReserve, de eerste economische energieopslagunit van SOLARWATT-klanten zijn goed toegerust op de huidige vraag en toekomstige ontwikkelingen. SOLARWATT INNOVATION GmbH wil volgens deze traditie haar leidende positie op het gebied van knowhow en technologie verder uitbreidne.

De samenwerking tussen de professionals bij SOLARWATT en de deskundigen van e-Wolf zal zich resulteren in het continue optimaliseren van de techniek bij onze opslagsystemen en -batterijen.

In het verleden had e-Wolf zich steeds weer de taak gesteld om mobiliteit, met name elektromobiliteit, opnieuw uit te vinden. Het resultaat was een veelheid aan hoogwaardige en innovatieve elektrische voertuigen die altijd maximale veiligheid en betrouwbaarheid combineren - of het nu gaat om Alpha Race elektrische sportauto's, Delta Fleet elektrische wagenpark of Omega Cargo elektrische transporter.

Alle elektrische voertuigen hadden hun eigen toepassingsgebied. Met zijn unieke rijdynamiek was de Alpha-Race bijzonder geschikt voor weg en spoor en maakte hij racen mogelijk zonder lawaai of emissies. De e-cars van de Fleet-serie leverden oplossingen voor elke behoefte. Naast het aspect van de grotere economische efficiëntie brachten zij ook een hoge mate van flexibiliteit met zich mee. Ook de elektrische wagenparken van e-Wolf konden doordringen in kwetsbare gebieden zoals binnenhallen, gebouwen en natuurgebieden. Van kleine tot 3,5 ton vrachtwagens bood e-Wolf ook elektrische voertuigen aan. Hoge betrouwbaarheid en flexibele toepassingsmogelijkheden maakten de elektrische voertuigen van de serie Cargo een waardevolle investering voor gebruik in werk en transport, bijvoorbeeld in fabrieksverkeer.

Wat alle elektrische voertuigen van e-Wolf gemeen hadden, was het hart - de elektrische aandrijving met keramische Li-batterijtechnologie. Dit is een speciale combinatie van keramische materialen - hoogmoleculaire ionengeleiders geven de batterijcellen uitstekende eigenschappen en zorgen voor de nieuwste generatie eMobiliteit. Het intelligente energieopslagsysteem (IESS) is op deze technologie gebaseerd. Of het nu gaat om elektrische sportwagens, werk-, transport- of wagenparkvoertuigen; ze blinken allemaal uit met een enorme efficiëntie en een enorm assortiment, die de basis hebben gelegd voor het IESS.

Het IESS is bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie systemen. Alleen door een opslagsysteem aan te sluiten kan de opgewekte zonne-energie worden gebruikt volgens de eigen eisen.

Vrije opslag van zonne-energie

Zonne-energie systemen wekken het meeste energie op in zonnige periodes. Deze energie moet onmiddellijk worden verbruikt of in het openbare net worden opgenomen. Als er nauwelijks zonlicht is, zoals bij slecht weer of 's nachts, wordt er weinig tot geen zonne-energie opgewekt wat betekend dat dure elektriciteit op het elektriciteitsnet moet worden aangekocht. Met een elektriciteitsopslag systeem als de thuisaccu van SOLARWATT, de MyReserve, kan elektriciteit van de zonne-energie installatie worden opgeslagen en direct beschikbaar worden gesteld wanneer het écht nodig is. Dit in plaats van dure elektriciteit te moeten kopen bij een energievoorzieningsbedrijf. Op deze manier kan de dagelijkse vraag naar elektriciteit, die 's ochtends en 's avonds bijzonder groot is, worden gedekt met gratis energie van de zon!

Het continue steven naar kwaliteit

Begrippen als kwaliteit, innovatie, degelijkheid en veiligheid, maar ook het consequent streven naar de visie om producten en oplossingen niet als afzonderlijke componenten te zien, maar altijd als een compleet systeem voor een zo groot mogelijk voordeel voor de klant, zijn basiselementen van SOLARWATT INNOVATION's missieverklaring - de nieuwste technologie en productnormen kunnen nu al worden gebruikt. Deze doelstelling is geïmplementeerd op
SOLARWATT MyReserve en de high-power glas-glas zonnepanelen en zullen in de toekomst consequent worden onderhouden.

Bereken je besparing