Zonne-energie opslaan

Minder afhankelijk door zelf energie op te slaan

Een zonne-energiesysteem wekt overdag veel energie op. Dat is het moment waarop je vaak niet de meeste energie gebruikt. Door de opgewekte energie op te slaan gaat er er zo min mogelijk duurzame energie terug het net in. Sla energie op in de Battery Flex thuisbatterij en verhoog je onafhankelijkheid tot wel 80%.  

Sla jouw eigen opgewekte energie op in de Battery Flex thuisaccu

Je profiteert het meest van zonnepanelen als je zoveel mogelijk energie zelf gebruikt. In de toekomst zal de salderingsregeling worden afgebouwd, waardoor je ieder jaar minder geld ontvangt voor de teruggeleverde stroom. Centrale energie is dan duurder dan eigen opgewekte energie. En de energieprijzen zullen waarschijnlijk alleen maar blijven stijgen. Met de Battery Flex thuisbatterij houd je de energiekosten laag en ben je voorbereid op de toekomst.  

Jouw energiebehoefte verandert continu. Denk aan kinderen of een elektrische auto. Het systeem van de Battery Flex is modulair en kan worden aangepast aan jouw behoefte zonder een compleet nieuw systeem aan te schaffen. Je breidt de capaciteit eenvoudig uit.  

battery flex aansluiten door solarwatt medewerker mbv je mobiel

Meer manieren om energie op te slaan

 

  • Zet overtollige zonne-energie om in warmte 

Met een verwarmingselement of een warmtepomp bereid je warm water voor je huishouden. De duurzaam opgewekte energie sla je overdag op als warm water in de watertank en gebruik je ‘s avonds of ‘s nachts. 

Je kan ook zonne-energie gebruiken om een warmtepomp te laten werken die je verwarmingssysteem ondersteunt of voor de warmwatervoorziening. De zonne-energie wordt dan opgeslagen in de vorm van ruimtewarmte of warm water.  

  • Opladen van een elektrische auto 

Gebruik de opgewekte zonnestroom om onafhankelijk te worden van openbare laders voor het opladen van je elektrische auto. 

handen wassen vrouw onder de kraan