Elektrische auto opladen

Hoe duurzame mobiliteit zorgt voor een betere toekomst

Een elektrische auto vermindert niet alleen CO₂-uitstoot, maar bespaart je ook geld. Als je zonne-energie gebruikt voor het opladen van je elektrische auto kost een volle tank je… niets. Niet alleen goed voor je bankrekening, maar ook voor de planeet.

Tank je eigen energie

Met een eigen laadpaal hoef je niet meer op zoek naar een openbaar laadstation. Je gebruikt gewoon de energie van je zonnepanelen om je auto mee op te laden. Programmeer de Solarwatt energiemanager zo dat de accu van je auto wordt opgeladen wanneer de zonnepanelen voldoende opwekken. Laad de accu volledig op of stel in welke afstand je veilig wil kunnen rijden.  

Een elektrische auto kan worden opgeladen via een normaal stopcontact in huis, maar dat gaat vele malen langzamer dan met een laadpaal. Met een van de laadpalen van onze partners behaal je een hoge laadstroom en snelle laadtijd.  

Fuel costs

Jij bepaalt wanneer je laadt

Stel de Solarwatt energiemanager zo in dat je zonne-energiesysteem de voorkeursvoedingsbron is voor het laadstation. Als er een tekort is aan stroom uit zonne-energie, gebruikt de energiemanager stroom van het net. Deze strategie zorgt voor betrouwbare rijprestaties en is tegelijkertijd milieuvriendelijk.  

Goedkoper laden en minder afhankelijk met de Battery Flex thuisbatterij

Koppel de laadkabel vanuit het laadstation aan de auto en de auto begint met opladen. Makkelijk en snel. De Solarwatt energiemanager, een integraal onderdeel van ons zonne-energiesysteem, voorziet het laadstation van opgewekte zonne-energie. In het slimme controlecentrum configureer je ieder detail naar wens.

Ben je overdag veel onderweg? Dan is het niet altijd even makkelijk om je elektrische auto op te laden met jouw eigen opgewekte energie. Wel heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het weekend de auto volledig op te laden met je eigen zonnestroom.

Maak je liever op ieder gewenst moment gebruik van zonnestroom voor het opladen van je elektrische auto? Dan biedt een thuisbatterij uitkomst. Met de Solarwatt Battery Flex kun je de overdag opgewekte energie ‘s avonds gebruiken. De thuisaccu wordt op de juiste manier opgeladen via de Solarwatt Manager, zodat zonne-energie beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.

Zonne-energie carport

Zonne-energie van je carport

Solarwatt heeft ook premium zonnepanelen om te installeren op een carport of veranda.