Glas-folie of glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas versus glas-folie

Twee typen zonnepanelen: glas-glas en glas-folie

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar duurzame energie. Zo kun je in je eigen stroombehoefte voorzien. Zonnepanelen worden vaak toegepast op het dak en vormen het hart van een zonne-energiesysteem. Er zijn twee basis types zonnepanelen: glas-folie en glas-glas zonnepanelen. Deze zonnepanelen verschillen in materiaal, vermogen, levensduur en kwaliteit. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk de twee types te vergelijken.

Traditionele glas-folie zonnepanelen zijn gemaakt van gehard glas aan de voorzijde van het paneel en kunststof foliecomposiet (plastic) aan de achterzijde. Solarwatt glas-glas zonnepanelen zijn aan beide kanten van het paneel voorzien van een glazen plaat, die de zonnecellen veel beter beschermen tegen omgevingsfactoren, zoals warmte en vocht.

De voordelen van Solarwatt glas-glas zonnepanelen

Betere bescherming en lagere degradatie

Doordat de dubbele glazen laag veel beter beschermt, degraderen de zonnecellen op glas-glas zonnepanelen 40% langzamer dan bij glas-folie zonnepanelen. Wanneer zonnecellen verouderen, nemen ze jaarlijks iets af in vermogen. Dit gaat bij glas-folie zonnepanelen dus bijna twee keer zo snel. 

Langere levensduur en hogere opbrengst

Glas-glas zonnepanelen hebben ten opzicht van glas-folie zonnepanelen een extra lange levensduur van vele decennia. Door de langzamere degradatie van zonnecellen en langere levensduur, is de energieopbrengst door de jaren heen veel hoger. Een glas-glas zonnepaneel brengt daarom veel meer energie op. Glas-glas zonnepanelen zijn iets duurder dan glas-folie zonnepanelen, maar leveren gegarandeerd 25% meer energie op. 

Betere garantievoorwaarden

Omdat de kwaliteit van glas-glas zonnepanelen een stuk hoger ligt in vergelijking met glas-folie zonnepanelen, zijn ook de garantievoorwaarden beter. Solarwatt glas-glas zonnepanelen hebben maar liefst 30 jaar garantie en 5 jaar gratis allriskverzekering.

Ultra-hard glas. Twee keer.

Als een briesje door elke storm.

Onze hoge rendements zonnecellen zijn ingebed in een samenstelling van twee lagen EVA folie en thermisch gehard glas. Dit zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen mechanische krachten zoals hagel, sneeuwval en de meeste andere externe invloeden.

Bekijk hoe wij zonnepanelen op kwaliteit testen in onze eigen testlocatie.

Waar plaats ik zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Solarwatt ontwikkelt zonnepanelen voor uiteenlopende situaties. Zo hebben we naast zonnepanelen voor op het dak ook speciale zonnepanelen voor de toepassing in carports, veranda’s en gevels. 

Zonnepanelen op het dak

De meeste zonnepanelen worden boven de dakpannen gemonteerd op aluminium profielen. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op een schuin dak of een plat dak.

Zonnepanelen als carport

Ook voor de toepassing op carports en gevels heeft Solarwatt een oplossing. Tussen mens en zonnepaneel bevindt zich geen beschermende laag, zoals bij een dak het geval is. Het speciale veiligheidsglas zorgt ervoor dat het zonnepaneel op een veilige manier breekt als er bijvoorbeeld een steen op komt.

Pionier op het gebied van klimaatbescherming.

We zijn ’s werelds eerste systeemfabrikant in de zonne-energiesector die zijn klanten de optie biedt om de CO₂-uitstoot van de toeleveringsketen voor geselecteerde glas-glasmodules te compenseren.

Glas-glas zonnepanelen zorgen voor optimale zekerheid en prestaties.

Bereken de opbrengst van Solarwatt glas-glas zonnepanelen op jouw dak met de gratis dakscan