De zon schijnt voor jou het klokje rond met onze nieuwe thuisbatterij

Waarom zonne-energie in huis opslaan?

Wanneer je op een zonnige dag niet thuis bent, wekken je zonnepanelen veel energie op. Vaak meer dan je zelf op dat moment kan gebruiken. Zonde, want de opgewekte energie wordt gewoon weer terug het net op gestuurd. Met een thuisbatterij kun je dit overschot aan zonne-energie opslaan om op een later moment zelf te gebruiken. De energie is dan beschikbaar wanneer jij dat nodig hebt.

Door het gebruik van een thuisbatterij wordt de eigen consumptie van opgewekte zonne-energie verhoogd tot ongeveer 80%, je gaat immers zoveel mogelijk zonne-energie zelf gebruiken. Hiermee bespaar je niet alleen op je energierekening, maar vergroot je ook je onafhankelijkheid. Hierdoor haal jij het maximale uit je zonnepanelen

Battery flex batterijcel

Hoe werkt een thuisbatterij?

Zonnepanelen wekken elektriciteit op wanneer er zonlicht op valt, maar deze elektriciteit is niet direct bruikbaar. Dankzij een omvormer wordt de opgewekte gelijkstroom omgezet naar bruikbare wisselstroom die gebruikt kan worden voor je verlichting en apparaten in huis. Soms wordt er meer stroom opgewekt dan je zelf nodig hebt, in dat geval wordt het overschot terug geleverd aan het net.

Dankzij een thuisbatterij wordt dit overschot aan energie eerst opgeslagen in de thuisbatterij. Hierdoor kan je op een later moment alsnog gebruik maken de stroom. Bijvoorbeeld ’s avonds als het donker is, wanneer de zonnepanelen geen stroom opwekken. De benodigde stroom wordt eerst uit de thuisbatterij gehaald en zal pas daarna stroom van het net halen.  

Volledige afstemming op jouw verbruik en behoeftes

In samenwerking met BMW hebben wij een ijzersterke accu ontwikkeld, deze wordt voorzien van de beste batterijcellen uit de automotive industrie. Dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de capaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op jouw persoonlijke behoeften. Geen ‘one size fits all’, maar een thuisbatterij op maat voor het maximale voordeel.   

Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Dan kan je er altijd voor kiezen om deze later uit te breiden wanneer dat nodig is.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisbatterij?

Laat je gegevens achter als je meer wilt horen over de mogelijkheden en installatie van de Battery flex of lees hier meer over ons product.

Vergroot je onafhankelijkheid van energieleveranciers

Door het aanschaffen van een thuisbatterij neem jij de regie in handen. In combinatie met een energiemanager zorgt een thuisbatterij voor een maximale onafhankelijkheid. Je bepaalt zelf wat er met je zonne-energie gebeurt en bent zo veel mogelijk onafhankelijk van zowel energieleveranciers als veranderende regelgeving.