MyReserve-thuisaccu op SolarSolutions 2016

SOLARWATT receives the 2016 German Design Award for MyReserve and Energy Portal
november 16, 2015
Solarwatt op moeders.nu
april 11, 2016

Revolutionaire opslagoplossing voor verduurzaming van Nederlandse huishouden

Solarwatt, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energie, presenteert zijn nieuwe MyReserve-thuisaccu voor het eerst in Nederland op SolarSolutions 2016. In combinatie met de nieuwe generatie glas-glas-zonnepanelen en de Energy Manager, vormt de thuisaccu een compleet energieconcept dat wordt gedemonstreerd op de vakbeurs, die plaatsvindt op 16 en 17 maart in de Expo Haarlemmermeer.

De Duitse pionier op het gebied van zonne-energie presenteert de thuisaccu in combinatie met de nieuwe generatie (glas-glas)zonnepanelen en de Energy Manager, en demonstreert zo als eerste zonnesysteemproducent een compleet systeem voor duurzame, optimale energievoorziening van huishoudens. SolarSolutions 2016 vindt plaats op 16 en 17 maart in de Expo Haarlemmermeer.
De MyReserve-thuisaccu bekroond met de eerste prijs tijdens de Innovation Award 2015 in Parijs en gecertificeerd door testlaboratoria TuV en Cetecom maakt gebruik van gelijkstroom en is daardoor inzetbaar met alle gangbare omvormers. Dat maakt de accu eenvoudig te installeren in alle systemen.

De MyReserve-accu is modulair opgebouwd en is, door het geringe gewicht van de componenten, probleemloos te installeren door één monteur. Myreserve haalt een uitzonderlijk hoog accu rendement van 99,2% waardoor het algemeen rendement  op 93% uitkomt. Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: ‘Wij verwachten dat in 2025 elk Nederlands huishouden zelf elektriciteit zal produceren en opslaan. De gewonnen stroom zal concurreren met de prijs die energiemaatschappijen in rekening brengen. Naast het financiële aspect is thuisproductie en -opslag ook ecologisch en energietechnisch de meest logische zet richting duurzaam energiebeheer. Transportverlies blijft immers uit en de CO₂-uitstoot is nihil. Met de toenemende populariteit van smart-apparatuur in huis, zullen gebruikers dankzij slimme meters en toepassingen hun zelf gegenereerde energie eenvoudiger en efficiënter toepassen. Al met al een duurzamere, rendabele en zelfs goedkopere energievoorziening op de lange termijn’.

De toekomst van zonne-energie

Naast de MyReserve-thuisaccu presenteert SOLARWATT op SolarSolutions 2016 het totale energieconcept dat het bedrijf voor ogen heeft voor de toekomst. Cruciaal hierbij is de integratie en inzet van systemen. Zo moeten zonnepanelen worden geplaatst op de plek waar stroom verbruikt wordt, en moet het systeem worden gekoppeld aan een voorziening voor energieopslag. Solarwatt gelooft dat gecombineerd gebruik van zonnepanelen, stroomopslag, elektrische auto’s, slimme meters en aanverwante apparatuur ervoor zorgt dat steden en wijken flexibeler, efficiënter en duurzamer kunnen en zullen worden.

De Leeuw: ‘We hebben het hier niet over een utopisch idee. De techniek is immers beschikbaar; we halen al op grote schaal energie uit zonlicht en doen dat steeds grootschaliger en efficiënter. Om het aandeel van zonne-energie in het stroomaanbod te doen blijven groeien, is een gecoördineerde combinatie van diverse opslagvormen noodzakelijk. Met ons totale energieconcept, inclusief MyReserve-accu, glas-glaszonnepanelen en Energy Manager, streven we naar een duurzame energieoplossing voor elk huishouden’.

Meer informatie over de MyReserve-thuisaccu of andere producten van Solarwatt? Kom langs bij stand D4 op SolarSolutions 2016.oa