SOLARWATT lanceert thuisaccu

SOLARWATT en Bosch Power Tec
april 22, 2015
Glas-glas meest populair
juni 15, 2015
SOLARWATT en Bosch Power Tec
april 22, 2015
Glas-glas meest populair
juni 15, 2015

Het bedrijf werkt al een aantal jaren in het geheim met BMW i aan MyReserve-accu voor thuis. Thuis je opgewekte energie van zonnepanelen opslaan om deze later weer te gebruiken? Het wordt de toekomst. SOLARWATT werkt al jaren samen met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, in het geheim aan een nieuwe generatie accu voor thuis: de Battery Flex. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Met deze nieuwe-generatie accu sla je zelf opgewekte energie thuis op, zodat je deze weer kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Samen met de nieuwe Energy Manager van SOLARWATT kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudig worden geoptimaliseerd. De kilowattprijs van dit product komt al dicht in de buurt van die op de huidige energiemarkt.

Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT, ziet de energieopbrengst positief in: ‘Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening’.

De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De verwachtingen zijn hoog, want het product is al genomineerd voor een EES AWARD.

De accu is geschikt voor bestaande en nieuwe installaties. Technische details worden later bekendgemaakt.

SOLARWATT lanceert thuisaccu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid.