fbpx
De nieuwe generatie zonnepanelen 'made in Germany'
SOLARWATT EnergyManager

Jouw energie in eigen hand

Wil je zelf de volledige controle over jouw energiehuishouden? Dan biedt de EnergyManager uitkomst. Door toepassing van de SOLARWATT EnergyManager word je de baas over jouw energie.

De vele features zorgen ervoor dat alle grote energieverbruikers en duurzame energietechnieken vanuit een centrale interface worden gemonitoord en aangestuurd. Waar je ook bent, op ieder moment van de dag.

Er ontstaat zo een volledig controleerbaar energiehuishouden, waarbij de inkoop van elektriciteit van de energieleverancier tot een minimum wordt beperkt. Dit is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee!

SOLARWATT Energie Manager schema

Uw voordelen

Het energiebrein van uw woning - Met de EnergyManager heeft u inzicht in alle energiestromen in uw woning en kunt u hier volledige controle op uitoefenen. Het Energy Portal biedt een overzichtelijk dashboard waar vanuit u de regie voert. Zo kunt u vanuit één centraal platform alle energieverbruikers met elkaar verbinden en aansturen. Zo wordt uw zonne-energie optimaal verbruikt!Op uw laptop, tablet of smartphone heeft u 24/7 volledig inzicht in alle energiestromen op het dashboard van het SOLARWATT Energy portal. Wat kunt u allemaal zien?
  • Realtime stroomverbruik en opwekking door de zonnepanelen;
  • Grafieken met stroomverbruik per minuut, uur, dag ,week, maand of jaar;
  • Vergelijking van stroomverbruik tussen verschillende periodes;
  • Wie de grote energieverbruikers zijn en hoeveel ze verbruiken;
  • De voorspelling van het weer en uw energieproductie;
  • De mate van eigenverbruik en zelfconsumptie;
  • De prestatiegegevens van uw MyReserve thuisbatterij en laadpaal.De SOLARWATT EnergyManager beheert alle energiestromen in uw huishouden en bedient automatisch belangrijke elektrische apparaten, zodat ze worden gevoed door gratis, zelf opgewekte zonne-energie en voorzien in zorgeloos gemak.

De bediening gebeurt vanuit het SOLARWATT Energy Portal. U kunt ervoor kiezen om apparaten handmatig, tijdgestuurd of zonne-energie geoptimaliseerd aan te sturen. Nadat u de instellingen heeft gedaan, hoeft u in principe niets meer te doen. De EnergyManager waakt over uw energiehuishouden en beheert deze volgens uw wensen. Zo heeft u vanuit een centraal platform volledige controle over de verdeling van zonne-energie in uw woning. Zowel warmtepompen, laadpalen, boilervaten, als grote energieverbruikers kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

Wilt u inzicht en controle over een apparaat? Voeg eenvoudig een slimme meter toe en binnen het Energy Portal zie u direct exact wanneer hoeveel stroom wordt verbruikt en kunt u bepalen wanneer het apparaat (automatisch) wordt in- en uitgeschakeld.Door de MyReserve thuisbatterij te combineren met de EnergyManager, kan de batterij binnen uw energiehuishouden de optimale rol vervullen als opslagmedium.

De slimme aansturing vanuit de EnergyManager zorgt ervoor dat de zelfconsumptie van zonne-energie wordt geoptimaliseerd, en is er vervolgens een minimale batterijcapaciteit benodigd om maximaal te profiteren van uw zonnestroom.

De EnergyManager kan ook op basis van de weerspellingen bepalen wanneer tot welk niveau de thuisbatterij gevuld moet worden. Zo gebruikt u ook op een bewolkte dag een maximale hoeveelheid zonne-energie.Uw zonne-energiesysteem is ook in keer future proof en uw woning ‘verduurzamings-ready’. Bij toekomstige investeringen in bijvoorbeeld een laadsysteem voor een elektrische auto of een warmtepomp, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan uw integrale energiehuishouden.De EnergyManager stelt de installateur in staat om u op afstand ondersteuning te bieden. Ook kan de installateur u adviseren hoe u kunt komen tot een toekomstgerichte energievoorziening en een verdere verduurzaming van uw woning, gericht op uw persoonlijke situatie.


Door toepassing van de EnergyManager, neemt u zo min mogelijk stroom af van uw energieleverancier. Dit betekent ook maximale zekerheid over uw stroomprijs! De prijs voor de zonnestroom die u zelf verbruikt staat immers vast. Met glas-glas zonepanelen van SOLARWATT betekent dit een gegarandeerde vaste stroomprijs voor minimaal 30 jaar!


Door deze volledige controle over uw energieverbruik, neemt u zo min mogelijk stroom af van uw energieleverancier! De EnergyManager functioneert ook volledig zelfstandig, ongeacht uw energieleverancier of andere partijen. Daarbij betaalt u geen abonnement om gebruik te kunnen maken van de alle functionaliteiten die door de EnergyManager worden geboden. U bent volledig onafhankelijk!


Installatie door installateur in de meterkast. Onafhankelijk van type meter, zowel geschikt voor slimme meter als traditionele analoge meter. De EnergyManager kan dus in iedere meterkast worden toegepast en is niet gebonden aan een energieleverancier. Als u overstapt naar een energieleverancier, heeft dit geen gevolgen voor het systeem en uw gegevens.

Hoe werkt het?

Installatie en inwerkingstelling

Een gecertificeerde partner van SOLARWATT komt het energiemanagementsysteem installeren en koppelt dit aan eventuele grote energieverbruikers en andere (duurzame) stroomverbruikers, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, boilervat, laadpaal of de SOLARWATT MyReserve thuisaccu.

De EnergyManager kan in iedere meterkast worden toegepast en kan functioneren onafhankelijk van het type meter. Zowel geschikt voor een slimme meter als traditionele analoge meter (ferrarismeter).

U voert de regie over uw energie

Vervolgens kunt u heel eenvoudig in het SOLARWATT Energy Portal instellen, wanneer onder welke voorwaarden, welke apparatuur wordt voorzien van zonnestroom. Wanneer gaan ze aan en wanneer uit? U kunt direct naar eigen inzicht volledige controle uitoefenen op bijvoorbeeld uw apparatuur.

Ook kunt u eenvoudig slimme stekkers toevoegen aan energieslurpers, zodat u in het Energy Portal exact ziet, wanneer en hoeveel stroom door het apparaat wordt verbruikt en heeft u volledige grip om op het moment, en onder welke condities, het apparaat energie mag verbruiken. Zo kunt u ervoor zorgen dat bijvoorbeeld uw vaatwasser of wasmachine 100% draait op zonne-energie!

Wilt u nog minder stroom van het net afnemen? Laat uw SOLARWATT dealer dan een MyReserve thuisaccu toevoegen aan uw zonne-energiesysteem. Zo kunt u de zonnestroom die u overdag over heeft, in de avonduren gebruiken om bijvoorbeeld tv te kijken of uw woning te verlichten.

U hoeft niets te doen

Nadat u heeft ingesteld hoe u wilt dat het systeem werkt, voert de EnergyManager de volledige regie over uw energiehuishouden, op basis van uw wensen. De zelflerende software houdt bovendien rekening met uw gedrag en de weersvoorspellingen. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat de SOLARWATT MyReserve thuisaccu altijd tot het juiste niveau is geladen.