De nieuwe generatie zonnepanelen 'made in Germany'
, Zonne-energie opslaan met MyReserve

Het nieuwe energieopslagsysteem - nu beschikbaar

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak. En dankzij het modulaire concept past het perfect bij je persoonlijke behoeften. De MyReserve is 's werelds eerste echte volledig modulaire energieopslagsysteem. Er zijn bijna geen grenzen in termen van capaciteit en prestaties. Hoe meer opslagcapaciteit of vermogen nodig is, hoe meer componenten met elkaar verbonden kunnen worden. SOLARWATT MyReserve maakt het mogelijk.

Pluk de vruchten van jouw zonne-energiesysteem

  • Produceer voortaan uw eigen groene stroom en zet zo uw energieprijs voor de komende jaren vast
  • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt
  • Stijging decentraal verbruik tot 80%
  • Duurzame verlaging van de elektriciteitsfactuur

De zekerhedenMet de MyReserve biedt SOLARWATT een innovatief product met bijzonder milieuvriendelijke eigenschappen en ideale omstandigheden voor recycling. SOLARWATT besteedt ook tijdens de productie aandacht aan een grondstofbesparend en emissiearm productieproces. Leveranciers zijn grotendeels regionaal gevestigd. De opslag levert over de gehele levensduur minstens 10 keer de hoeveelheid schone energie die nodig is tijdens de productie. Bovendien zijn de componenten van SOLARWATT dankzij de schroefverbinding eenvoudig te demonteren. Een uitstekend hergebruikspercentage van 86% is dus mogelijk. De CO2-balans voor het transport van de accutanks is aanzienlijk verlaagd. Dankzij de geoptimaliseerde verpakking kan een container nu tot zeven keer zoveel eenheden bevatten.


Met de MyReserve heb je een revolutionair, innovatief en slim energieopslagsysteem in eigen beheer. Er is geen opslagsysteem op de markt dat sneller reageert op veranderende energiebehoeften. Maximaal eigen verbruik betekent dan ook maximale besparingen. De toepassingsgebieden zijn bijna onbeperkt. Van een eengezinswoning tot een commercieel bedrijf, alles is denkbaar.


Integratie van andere energiebronnen is in de toekomst mogelijk. Windenergie- of biogasinstallaties kunnen dan probleemloos aan elkaar worden gekoppeld. Bestaande installaties kunnen ook achteraf worden ingebouwd. Dit bereidt uw systeem voor op volledige zelfvoorzienendheid. Deze uitbreidingsmogelijkheden maken het energieopslagsysteem tot een van de meest toekomstbestendige investeringen voor de komende decennia.

  MyReserve wordt als compleet pakket geleverd en geïnstalleerd door de installateur. De energieopslag is dan binnen zeer korte tijd klaar voor gebruik. De kosten voor logistiek, opslag en installatie worden tot een minimum beperkt. Zowel de MyReserve Command als de MyReserve Pack batterijmodule zijn compact van ontwerp. Met minimale afmetingen past het systeem in elke ruimte - speciaal voor jou geoptimaliseerd.
De MyReserve stelt nieuwe normen op het gebied van veiligeheid. Je kunt letterlijk achterover leunen en ontspannen. Of het nu gaat om technische beveiliging of gegevensbeveiliging - SOLARWATT heeft aan alles gedacht. Een geavanceerd monitoringsysteem voorkomt oververhitting van het batterijmodules. In geval van fouten wordt het systeem onmiddellijk worden uitgeschakeld. SOLARWATT is daarmee het voorbeeld voor consumentenbescherming lang voordat internationale veiligheidsnormen worden ingevoerd. De gegevensbeveiliging van thuisopslag is van groot belang in de visie van een smart-home. De aansluiting van huishoudelijke apparaten op internet maakt ze potentieel doelwit voor aanvallen van hackers. SOLARWATT schermt de batterijmodules naar buiten af en kan absolute veiligheid garanderen dankzij de fysieke interface naar binnen.


Dankzij het innovatieve modulaire systeem is de energieopslagunit bijzonder onderhoudsvriendelijk. Afzonderlijke onderdelen, zoals de batterijmodule MyReserve Pack en de besturingsunit MyReserve Command, kunnen sneller worden gerepareerd of vervangen. Hierdoor worden de nazorg- of servicekosten tot een minimum beperkt.


Met MyReserve zet SOLARWATT nieuwe standaarden in de concurrerende opslagmarkt. Het gebruik van hoogwaardige materialen tijdens de verwerking verhoogt de levensduur van de accu. MyReserve wordt geassembleerd op eigen Duitse locaties. Dit stelt banen veilig en garandeert een precieze verwerking. De leveranciers zijn zoveel mogelijk regionaal gevestigd. Zo garanderen we onze kwaliteitsnormen op de lange termijn. Kortom: Een duurzaam product met een uiterst hoog rendement. Neem nu contact op.

Minimaal warmteverlies

Doordat MyReserve elektrische energie zeer efficiënt omzet, gaat er geen energie in de vorm van warmte verloren. Uitgebreide koeling van de accu is daarom ook niet nodig, wat ook weer energie bespaart.

Duurzaamheid en efficiëntie

De systeemprestaties van de MyReserve, die precies voor jouw verbruik kunnen worden gedimensioneerd, zijn een essentiële sleutel tot optimaal intern verbruik. Het innovatieve modulaire systeem biedt voor elke denkbare toepassing de juiste oplossing - voor je persoonlijke MyReserve energieopslagsysteem.

Hoogste reactiesnelheid

Veel elektrische apparaten hebben slechts enkele seconden stroom nodig. Conventionele opslagsystemen (of accu's) reageren daar te traag op. Totdat ze energie leveren, verbruiken de apparaten dure netstroom. MyReserve registreert de stroombehoefte onmiddellijk en levert bijna in realtime opgeslagen energie.

Slim accumanagementsysteem

Het MyReserve-accumanagementsysteem zorgt voor maximale veiligheid en een zo lang mogelijke levensduur van de accu. Het systeem monitort iedere seconde honderden systeeminstellingen en optimaliseert zo het laad- en ontlaadproces.