Kies voor uitgebreide garantie op je zonnepanelen

Het aanschaffen van een zonne-energiesysteem is een flinke investering en dus ga je voor een zo optimaal mogelijk rendement op de lange termijn. De kwaliteit van de zonnepanelen en de garantie zijn hierbij heel belangrijk. Die bepalen namelijk of je gegarandeerd profiteert van je investering.

Uitgebreide garanties van Solarwatt

Solarwatt glas-glas zonnepanelen zijn van Duitse topkwaliteit en hebben een extra lange levensduur van vele decennia. Dit zie je terug in onze garantievoorwaarden. Bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen krijg je namelijk 30 jaar all-in garantie op product en vermogen én een allrisk zonnepanelen verzekering. Daarbij vergoeden we redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage, herinstallatie en transport. Zo weet je zeker dat je niet voor onvoorzien hoge kosten komt te staan bij een defect. Omdat Solarwatt een Duits bedrijf is, en dus onderdeel is van de EU, zijn de garanties juridisch gezien in de praktijk altijd te claimen.

30 jaar garantie op glas-glas zonnepanelen

Solarwatt glas-glas zonnepanelen hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. De panelen zijn goed beschermd tegen externe omstandigheden zoals weersinvloeden en bieden daardoor optimale betrouwbaarheid en een extra lange levensduur van vele decennia. Solarwatt glas-glas zonnepanelen hebben een productgarantie van 30 jaar. We garanderen dus dat glas-glas zonnepanelen in ieder geval gedurende deze periode geen productfouten vertonen.

Glas-folie zonnepanelen zijn minder goed beschermd tegen weersinvloeden en hebben een productgarantie van 20 jaar.  

 Glas-folie zonnepanelen Glas-glas zonnepanelen 
Productgarantie 20 jaar 30 jaar 
Vermogensgarantie 25 jaar 30 jaar 
Resterend vermogen 84,8% na 25 jaar 90% na 30 jaar 
Europese claimbaarheid garantie   
Dekking defect product   
Dekking demontage en herinstallatie   
Dekking transport (heen en terug)   
Gratis Solarwatt Volledige Dekking allrisk verzekering (5 jaar)
 
  

30 jaar vermogensgarantie

De vermogensgarantie bepaalt de maximale degradatie van het zonnepaneel per jaar. Ieder jaar mag het vermogen van een zonnepaneel met een bepaald percentage afnemen. Glas-folie zonnepanelen gaan sneller achteruit in vermogen dan glas-glas zonnepanelen. Dat komt omdat weersinvloeden meer effect hebben op de zonnecellen van glas-folie zonnepanelen. Bij glas-glas zonnepanelen geldt dit niet en gaan de panelen nauwelijks achteruit in vermogen. Dat is belangrijk, want zo profiteer je ieder jaar van een optimaal rendement. Volgens de garantievoorwaarden mogen glas-folie zonnepanelen twee keer zo snel degraderen als glas-glas zonnepanelen. Solarwatt geeft 30 jaar garantie op het lineaire vermogen van glas-glas zonnepanelen. We garanderen een resterend vermogen van 90% na 30 jaar.

De vermogensgarantie op glas-folie zonnepanelen is 25 jaar met een resterend vermogen van 84,8%.

Dekking van de garantie

Als één zonnepaneel problemen heeft, kan dit soms betekenen dat het hele zonne-energiesysteem niet meer werkt. Een probleem moet dus zo snel mogelijk verhopen worden. Met glas-glas zonnepanelen van Solarwatt is niet alleen het product en vermogen onderdeel van de garantie, maar ook alle werkzaamheden daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Demontage
  • Transport (heen en terug)  
  • Herinstallatie 

We kopen garantie nooit af en zorgen er altijd voor dat je een vervangend zonnepaneel krijgt.  

installateur op het dak met zonnepanelen

Volledige dekking met de gratis allrisk verzekering

Misschien overweeg je om je zonnepanelen aanvullend te verzekeren, zodat je volledig gedekt bent bij eventuele problemen. Dan hebben wij goed nieuws voor je, want bij de aanschaf van Solarwatt glas-glas zonnepanelen krijg je bovenop de 30 jaar garantie op product en vermogen ook een allrisk zonnepanelen verzekering. Bij een totaal verlies van je zonne-energiesysteem betaalt de verzekering de prijs van een nieuw systeem én de bijkomende kosten zoals verpakkings- en montagekosten. Is er deelschade? Dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Zijn er gemiste opbrengsten of hebben de zonnepanelen tegenvallende prestaties? Dan dekt de verzekering de kosten.

Verzekering en garantie Battery Flex

Wij garanderen dat de Battery Flex thuisbatterij na 10 jaar nog steeds een bruikbare energie-inhoud van ten minste 80% levert. Gebeurt er onverhoopt toch iets met je thuisaccu, dan ben je gratis allrisk verzekerd voor een periode van vijf jaar.  Ook de kosten voor reparatie, de-installatie, herinstallatie en transport zijn voor onze rekening.

Thuisbatterij SOLARWATT Battery flex 3 packs

Productgarantie Battery Flex activeren

De productregistratie is heel eenvoudig. Tijdens het verzekeringsregistratieproces van glas-glas zonnepanelen en overige componenten kan ook meteen de Battery flex geregristreerd worden voor de garantie. Dit realiseer je door simpelweg “Garantie Battery flex”, aan te klikken.