LeTID en degradatie

Met de toepassing van nieuwe technologieën in zonnecellen, ontstaan ook altijd weer nieuwe inzichten. SOLARWATT loopt altijd voorop op het gebied van innovatie. Zo maken we al jaren gebruik van PERC zonnecellen. Sinds enige tijd is er discussie over degradatie van PERC zonnecellen, veroorzaakt door een nieuw verschijnsel, LeTID genaamd.

Wat is degradatie door LeTid?

Door de typische opbouw van de PERC cellen, kunnen ze in sommige samenstellingen en onder sommige omstandigheden versneld degraderen. Daarom heeft de branche de norm voor het testen van zonnepanelen uitgebreid, met een extra test voor LeTID. SOLARWATT is een van de eerste fabrikanten die haar zonnepanelen deze test heeft laten doorlopen én goed heeft doorstaan.

Wanneer doet degradatie van zonnepanelen zich voor?

LeTID kan zich voordoen binnen de eerste maanden tot eerste jaren na installatie en zorgen voor wel 10% extra degradatie van de zonnepanelen. Als dit gebeurt, leveren je  zonnepanelen niet de prestaties die je ervan verwacht. Het is daarom belangrijk om zonnepanelen op mogelijke degradatie door LeTID te laten testen. Wil je meer weten over LeTID en hoe wij hierop testen? Download dan hier je LeTID whitepaper over de degradatie van zonnepanelen.

Waarom zou ik voor LeTID gecertificeerde zonnepanelen kiezen?

LeTID wordt momenteel nog volop onderzocht om goed te kunnen begrijpen welke parameters in welke mate invloed hebben op het effect van LeTID en hoe dit volledig voorkomen kan worden. Bij zonnepanelen die geen LeTID test hebben ondergaan, brengt dit de nodige onzekerheid met zich mee ten aanzien van het rendement op de investering en de te verwachten prestaties gedurende de levensduur van de zonnepanelen. Om u ook op dit punt volledige zekerheid te bieden, hebben wij onze zonnepanelen getest op LeTID. Bij de aanschaf van LeTID gecertificeerde zonnepanelen kies je dus voor zekerheid en optimale prestaties.