100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

SOLARWATT in het nieuws
juli 18, 2018
Branden door zonnepanelen. Kies glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT
oktober 1, 2018
SOLARWATT in het nieuws
juli 18, 2018
Branden door zonnepanelen. Kies glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT
oktober 1, 2018

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten Körnig, directeur van de Duitse belangenorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft , namen het opslagsysteem dinsdag in Eichwalde bij Berlijn feestelijk in gebruik.

De thuisaccu vormt een aanvulling op het bestaande PV-systeem van de eengezinswoning. Dit betekent dat de bewoners, een gezin van drie personen, zelf nog meer zonne-energie kunnen gaan gebruiken.

Eigen elektriciteit opwekken
Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT: “Het aantal van honderdduizend geeft aan hoe geweldig mensen op groene stroom reageren. Ze wachten niet tot de fossiele brandstoffen voor de elektriciteitscentrales uitgeput zijn, maar gaan gewoon hun eigen elektriciteit opwekken. Schoon en milieuvriendelijk.”

Groeisector
“Het economisch potentieel van de accutechnologie voor Duitsland moet nu wel duidelijk zijn. Duitse accufabrikanten zijn wereldwijd technologieleiders, met innovatieve producten zoals onze MyReserve”, vervolgt Erik. “Hetzelfde heeft SOLARWATT gerealiseerd met de productie van nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen.”

“We zien bij onze klanten een duidelijke toename in belangstelling voor thuisaccu’s, die dienen om hun PV-systeem compleet te maken”, aldus de Leeuw. “Want waarom zou je de zonne-energie van je eigen systeem niet zelf gebruiken? Het is niet alleen milieuvriendelijker dan elektriciteit uit het stopcontact, het wordt ook steeds meer kosteneffectief. Zo gaan we samen stap voor stap vooruit op weg naar de energietransitie.”

Over SOLARWATT
SOLARWATT GmbH werd opgericht in 1993 en is wereldwijd actief als toonaangevende Duitse fabrikant van complete fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en is één van ’s werelds grootste leveranciers van systemen voor elektriciteitsopslag. Al 25 jaar staat SOLARWATT voor topkwaliteit, vervaardigd in Duitsland. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat over de hele wereld zo’n 350 medewerkers in dienst heeft. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.