Branden door zonnepanelen. Kies glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd
augustus 30, 2018
SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepanelen
november 6, 2018
100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd
augustus 30, 2018
SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepanelen
november 6, 2018

De krantenkoppen stonden er afgelopen weken vol mee. Steeds meer branden door zonnepanelen: experts slaan alarm! Zonnepanelen worden steeds meer geïnstalleerd. De oorzaak van een brand door een installatie kan verschillende oorzaken hebben waaronder:

  • Defecte cellen in de panelen raken oververhit;
  • Kabels en stekkers zijn verkeerd of slecht op elkaar aangesloten. Gevolg vlamboog;
  • De omvormer raakt oververhit;
  • Hitte die achter het zonnepaneel gaat kan zorgen voor ontbranding.

We moeten uiteraard geen “negatief” beeld uitstralen als branche. Het nieuws over deze branden wordt natuurlijk wel veel gelezen en vragen nemen hierdoor toe. Juist nu kunt u dit nieuws ook gebruiken om u als installateur te onderscheiden en klanten nog beter het verschil uit te leggen tussen de “goedkoopste” prijs en de beste oplossing. Het begint met een goede en deugdelijke installatie. Dat is de reden waarom SOLARWATT ook alleen met gecertificeerde partners werkt! Naast een deugdelijke installatie behoren kwalitatief goede en veilige producten:

Glas-glas zonnepanelen en juiste installatie minimaliseren kans op brand

Tiel, 28 september 2018 – Brand met zonnepanelen wordt vooral veroorzaakt door de slechte kwaliteit van zonnepanelen en ondeugdelijke installatie, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Defecte cellen, verkeerd aangesloten kabels en stekkers, oververhitte omvormers en panelen met plastic folie, die aan de achterzijde vlam kunnen vatten door oververhitting, zijn vaak de boosdoeners. Glas-glas zonnepanelen en juiste installatie kunnen die problemen voorkomen.

Glas-glas zonnepanelen zijn gemaakt van glas – ook aan de achterzijde – en kunnen daarom geen vlam vatten. Dat maakt deze panelen veiliger dan zonnepanelen met plastic folie, die aan de achterzijde gevoeliger zijn voor ontbranding. Verkeerde installatie kan voor een vlamboog zorgen. Ook goedkope connectoren en omvormers en microcracks, cellen met scheurtjes erin, kunnen oververhitting veroorzaken. Bij glas-glas zonnepanelen is de kans op microcracks nihil.

Bij een recente test die is uitgevoerd bij een partner van SOLARWATT samen met de brandweer blijkt ook dat wanneer bij een folie brand uitbreekt, de busbars open komen te liggen. Immers de folie smelt direct.
Hierdoor komen de panelen eerder onder spanning te staan. Omdat de panelen met de klemmen zijn verbonden komt het hele systeem ook onder spanning te staan. Bij glas -glas panelen komen de busbars niet open te liggen aangezien glas niet brandt en is hierdoor direct veel veiliger. Wanneer wordt gekozen voor een installateur met expertise en ervaring die de juiste kwaliteit producten installeert is zonne-energie veilig.

Wij zetten klanten door met dezelfde boodschap. Onze partners hebben expertise en leveren kwaliteit met de beste garanties!