metec solarwatt samenwerking bus en fietsen wielerploeg

Al bijna twee jaar is Solarwatt trotse sponsor van het wielerteam Metec-Solarwatt. Op vrijdag 24 juni was een aantal collega’s samen met onze partners aanwezig bij het NK Wielrennen op de weg 2022. Salesmanager Hans Zijlmans doet verslag. 

Na het succes van vorig jaar met een 2e plek voor Sjoerd Bax uit het Metec Solarwatt Continental Cycling Team, was het decor van dit Nederlands Kampioenschap wederom de directe omgeving van de VAM berg. 

Nederlands hoogste (afval)berg in het Drentse Wijster op 4500 cm +NAP, de Col du Vam, was ook deze keer weer de beslissende factor en tegelijkertijd de aartsvijand van de kampioenskandidaten. 

col du vam solarwatt metec wielerploeg

Buiten het extreme stijgingspercentage van 24%!, was deze ochtend ook het weer een geduchte spelbreker. Compleet met windvlagen, extreme regenbuien en onweer trotseerde ook enkele van onze genodigde dealers deze steile klim en kwamen doorweekt aan op de VIP-locatie nabij de finish en op het hoogste punt van deze berg. Nadat eerder in de week de Metec-Solarwatt renner Axel van der Tuuk Nederlands kampioen tijdrijden was geworden van de beloften, startte 11 renners voor de strijd om de nationale titel bij de beloften. 

Een mooie 4e plaats van Jordan Habets was daar dit jaar het hoogst haalbare voor de ploeg van Metec-Solarwatt. 

Na deze zware rit van de beloften werden de weersomstandigheden wat aangenamer en zijn wij met een klein gezelschap onder leiding van Teammanager Michel Megens afgedaald naar de ploeg om kennis te maken met de technische staf en enkele renners. Tijdens een uitgebreide rondleiding in de speciaal ingerichte touringcar kregen onze dealers een mooi beeld van hoe de renners vertoeven, tijdens de wedstrijd 

solarwatt en partner

Na de kennismaking en rondleiding waren onze gasten zeer positief verrast door de professionaliteit van deze wielerploeg, met onder andere de oud wielerprofs Adri van Houwelingen en Paul Martens als ploegleiders. Met alleen al het indrukwekkende fietsarsenaal, de bijbehorende materiaal- en ploegleiderswagens en de luxe touringcar voor de renners, zou de Metec Solarwatt wielerploeg absoluut niet misstaan in het profpeloton. 

Na het bezoek aan de wielerploeg was iedereen inmiddels weer opgedroogd van de extreem natte ochtend en hebben we uitgebreid kunnen nagenieten in de zon met een hapje en een drankje. 

Tijdens een spannend slot met de sterkste Nederlandse profs, waren de 4 Metec-Solarwatt renners tijdens deze koers dit keer helaas niet in de voorste kopgroep zichtbaar. Ondanks dat, was het een zeer geslaagde dag voor onze dealers om het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg, eens van heel dichtbij te beleven.  

Om af te sluiten, bedank ik dan ook iedereen voor hun komst! 

Bereken wat jij kunt besparen met zonnepanelen