Nieuwe features MyReserve

Sterke opkomst van zonnepanelen als investering in de toekomst
juni 6, 2016
Zonnepanelen en hagel: een onmogelijke combinatie?
juni 23, 2016
Sterke opkomst van zonnepanelen als investering in de toekomst
juni 6, 2016
Zonnepanelen en hagel: een onmogelijke combinatie?
juni 23, 2016

Thuisaccu krijgt meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-updates

SOLARWATT, Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag, presenteert nieuwe functies van de MyReserve-thuisaccu. Zo is het apparaat nu ook geschikt voor clustering, biedt hij een grotere energieopslagcapaciteit en draait altijd de laatste versie van het besturingssysteem dankzij een plug-and-play-update van de firmware. MyReserve is dankzij deze verbeteringen nog beter voorbereid op de uitdagingen van de toekomst. MyReserve werd eerder al bekroond met de Innovation Award 2015 en de ees Awards 2015.

Dankzij een ontwerpwijziging is de MyReserve-thuisaccu nu ook geschikt voor clustering. Dat houdt in dat meerdere MyReserves binnen één systeem te gebruiken zijn. Door aan MyReserve een extension van 4,4 kWh extra toe te voegen, wordt de totale opslagcapaciteit van zonnestroom verhoogd naar 8,8 kWh. De firmware van de accu is eenvoudigweg via plug-and-play te updaten, zodat hij altijd is voorzien van de meest actuele besturingssoftware.

MyReserve en de nieuwe features van het opslagsysteem zijn tot stand gekomen in samenwerking met e-Wolf, eveneens de drijvende kracht achter het kinetic energy recovery system (KERS) van het Formule 1-team Toyota Racing. SOLARWATT werkt al sinds 2014 samen met de Duitse ontwikkelaar en fabrikant van elektrische auto’s en batterijopslag, en nam het bedrijf in april 2016 over om zijn kennis en expertise op deze vlakken te vergroten. Als onderdeel van de overname opende het bedrijf het technologiecentrum SOLARWATT Innovation in het Duitse Frechen. Hier worden alle activiteiten rondom verbetering, innovatie en productie van energieopslagtoepassingen ontplooid, waarvan de vernieuwing van de MyReserve-thuisaccu een eerste product is. Bovendien maakt dat SOLARWATT het eerste en enige bedrijf ter wereld, dat in staat is tot massaproductie van zonne-energieopslagsystemen van hoogwaardige kwaliteit (automobile production standard).

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “Met de vernieuwing van onze thuisaccu laat SOLARWATT zich opnieuw zien als pionier in zonne-energieproductie en -opslag. Niet alleen met betrekking tot MyReserve, maar denk ook aan de glas-glaszonnepanelen en de complete energiesysteempakketen die SOLARWATT biedt. Door voortdurende investering in technische kennis, samenwerking en innovatie beschikt SOLARWATT nu al over de producten die over drie tot vijf jaar bepalend zullen zijn voor de energievoorziening van Nederlandse huishoudens.”

SOLARWATT presenteert de nieuwe features van de MyReserve-thuisaccu tijdens vakbeurs Intersolar 2016 in München en is hier te vinden in Stand 110 in Hal B1.

Nieuwe features MyReserve
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid.