Solarwatt biedt oplossing voor Nederlandse congestieproblematiek door overname accuspecialist REConvert

Installateur plaatst zonnepaneel
Verdere groei aantal zonnepanelen in Nederland
juni 1, 2022
Installateur plaatst zonnepaneel
25% meer zonnepanelen in Vlaanderen
juni 15, 2022
Installateur plaatst zonnepaneel
Verdere groei aantal zonnepanelen in Nederland
juni 1, 2022
Installateur plaatst zonnepaneel
25% meer zonnepanelen in Vlaanderen
juni 15, 2022
Medewerkers van REConvert en Solarwatt proosten op de overname

Solarwatt, een pionier op het gebied van zonne-energie, kondigt de overname van batterijopslagspecialist REConvert aan. Het Nederlandse ontwikkelingsbedrijf REConvert is een specialist in vermogenselektronica voor batterijen en ontwikkelt state-of-the-art elektronische oplossingen met snelle processoren en bijbehorende regelsystemen.  

Een logische stap in de strategie van Solarwatt 

REConvert en Solarwatt-dochter Solarwatt Innovation werken al enkele jaren nauw samen bij de ontwikkeling van thuisbatterijen voor zonne-energieopslag. Voor Solarwatt is de overname van REConvert dan ook een logische stap. Michiel van Schalkwijk, Managing Director bij Solarwatt Benelux, vertelt: “Met deze overname zetten wij onze ontwikkeling naar een sectorkoppelaar voort door onze knowhow op het gebied van vermogenselektronica voor accusystemen en omvormers verder te versterken. Voor onze klanten en onze markt breiden we de mogelijkheden voor accuopslag uit met de oplossingen van REConvert, die vanaf nu als Solarwatt producten op de markt worden gebracht.”  

Nederlandse producent en oplossing voor het congestieprobleem 

Vorig jaar presenteerde Solarwatt de thuisbatterij SOLARWATT Battery Flex, die in samenwerking met BMW werd ontwikkeld. REConvert heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de batterijomvormer. Arno van Zwam, voorheen Managing Director bij REConvert legt uit: ‘’Daarnaast hebben we binnen onze productlijn een oplossing voor netcongestie. Mkb-bedrijven die uit hun klein-aansluiting groeien kunnen nu vaak geen aanspraak maken op een zwaardere aansluiting bij de netbeheerder vanwege het overvolle net. Onze oplossing vergroot de piekcapaciteit van de huidige netaansluiting door toepassing van een batterijomvormer en accu’’. Van Schalkwijk vervolgt: ‘’REConvert produceert in Nederland, dus daarmee wordt Solarwatt een in Nederland producerend bedrijf. Het mooie aan deze overname is dat we nu binnen de Solarwatt groep een oplossing voor de Nederlandse congestieproblematiek hebben met lokale productie in Nederland.’’ 

Concentratie op productontwikkeling 

Arno Van Zwam zal samen met Solarwatt CTO Dr. Armin Froitzheim de leiding van de nieuwe Solarwatt zusteronderneming in Nederland op zich nemen: “We zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van de Solarwatt-familie. We hebben een sterk team achter ons staan dat zich bezighoudt met materiaalinkoop, verkoop, logistiek en verdere bedrijfsontwikkeling. Dat betekent dat we ons nu kunnen concentreren op wat we echt leuk vinden en waar we goed in zijn: productontwikkeling. Dit is absoluut een win-win situatie”, aldus Van Zwam.