Solarwatt schenkt zonnepanelen aan leerlingen Emmaüsinstituut Aalter

De groeistrategie van Solarwatt: nog meer innovatie in de zonne-energiemarkt, ook buiten Europa 
april 2, 2024
Unieke fietsenstalling met zonnepanelen op het Kompaan College
mei 7, 2024
De groeistrategie van Solarwatt: nog meer innovatie in de zonne-energiemarkt, ook buiten Europa 
april 2, 2024
Unieke fietsenstalling met zonnepanelen op het Kompaan College
mei 7, 2024

Er liggen acht nieuwe zonnepanelen op het dak van het Emmaüsinstituut in Aalter, dankzij een mooie samenwerking van Solarwatt en Pro Energy. ”Wij geloven sterk in het ondersteunen van lokale opleidingen, en deze schenking is een manier om dat te laten zien.”

In Vlaanderen zijn goed geschoolde vakmensen steeds lastiger te vinden en scholen hebben vaak niet de kans om met hoog kwaliteitsvol en up-to-date materiaal lessen te geven. Daarom hebben Solarwatt en Pro Energy hun krachten gebundeld en deze donatie gerealiseerd. Niet alleen om bij te dragen aan de duurzaamheid van het Emmaus Aalter, maar ook vanwege de inspirerende werking. 

“In een ver verleden heb ik samen met onze zaakvoerder Steven Roels nog in het Emmaüsinstituut les gevolgd”, zegt Donald Van de Weghe van Pro Energy. “We hebben af en toe contact met de technische richtingen van de school, en zo is het project ontstaan. Wij schenken de school de nieuwste apparatuur en laten de leerlingen die zelf installeren. Zo leren ze op school de praktijk kennen, die ze later ook in het beroepsleven nodig zullen hebben.”

Steven Roels voegt toe: ‘’Wij geloven sterk in het ondersteunen van lokale opleidingen en deze schenking is een manier om dat te laten zien. Door de leerlingen toegang te geven tot deze zonne-installatie, willen we hen aanmoedigen om meer te leren over duurzame energie en technologie. Wij hopen dat dit zal helpen bij hun educatieve ervaring en hen zal inspireren om betrokken te raken bij milieuvraagstukken. Daarnaast kijken we ook uit naar de positieve impact die het zal hebben op de hele gemeenschap van Aalter. 

Leerlingen zelf aan de slag

De installatie van de zonnepanelen was niet alleen een daad van vrijgevigheid, maar ook een technisch hoogstandje. Leerlingen met de technische richting ‘elektriciteit’ hebben de installatie zelf geplaatst onder begeleiding van professionals van Pro-energy en Solarwatt. Dit biedt niet alleen een praktijkervaring, maar ook een educatieve impuls die verder reikt dan de klaslokalen.

Bart Moons, accountmanager van Solarwatt, vertelt: ‘’Wij zijn dankbaar dat wij dit project kunnen realiseren. Samen met Pro-energy willen wij bijdragen om de toekomst van onze vakmensen te verzekeren.”