Gratis allrisk verzekering op je zonnepanelen

Jouw rendement is bij Solarwatt optimaal verzekerd. Bovenop de 30 jaar garantie op product en vermogen, krijg je namelijk bij aanschaf van glas-glas zonnepanelen voor 5 jaar een gratis allrisk verzekering met volledige dekking. In geval van schade zorgen wij dat alles weer goed komt. Ja, alles! Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over onvoorziene gebeurtenissen in de toekomst.

Bij een totaal verlies van je zonne-energiesysteem betaalt de verzekering de prijs van een nieuw systeem én de bijkomende kosten zoals verpakkings- en montagekosten. Is er deelschade? Dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Zijn er gemiste opbrengsten of hebben de zonnepanelen tegenvallende prestaties? Dan zijn ook die kosten gedekt. 

Een gratis allrisk verzekering op je zonnepanelen met topdekking

Zonnepanelen verzekeren, is dat wel nodig?

Met zonnepanelen van Solarwatt kies je niet alleen voor kwaliteit, topprestaties, een lange levensduur en 30 jaar garantie op product en vermogen. De gratis Solarwatt Volledige Dekking allrisk verzekering biedt je daarnaast alle extra zekerheid die je nodig hebt, zodat je het maximale uit je zonnepanelen haalt en nooit voor verrassingen komt te staan.

Dekking in onvoorziene situaties 

Mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan, dan ben je altijd voldoende gedekt. Denk hierbij aan diefstal, vandalisme, of schade door weersomstandigheden of brand. Je wilt dan niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan, die ook niet gedekt worden door een opstal- of inboedelverzekering. Met de Solarwatt Volledige Dekking zijn zelfs de gemiste opbrengsten en alle benodigde herstelwerkzaamheden (inclusief transport) meeverzekerd.  

Vergoeding van verloren zonuren 

Met de Solarwatt Volledige Dekking ben je verzekerd van een vergoeding voor de verloren energieopbrengst als gevolg van schade. De vergoeding wordt vanaf de derde dag uitgekeerd voor maximaal een jaar. 

Betere voorwaarden t.o.v. een opstalverzekering 

Zonnepanelen vallen vaak ook onder de dekking van de opstalverzekering. De voorwaarden van een opstalzekering zijn wel beperkend en de mate van dekking is niet altijd toereikend om je volledige schadeloos te stellen in geval van schade.

Schadevergoeding bij slecht weer 

Als de voorspelde energieopbrengst onder 90% van het verwachte niveau blijft door bijvoorbeeld een lagere blootstelling aan de zon, dan profiteer je van de ‘Minder Opbrengst verzekering’. De verzekering dekt dan het verschil tussen de gegarandeerde en de werkelijke jaarproductie. Dat is tot 50% van de verwachte jaarlijkse energieopbrengst.  

Uitgebreide dekking

De gratis allrisk verzekering geldt niet alleen voor Solarwatt producten, maar ook voor de elektrische laadpunten van Alfen, Webasto en Keba. Naast de Solarwatt Battery flex, is het opslagsysteem van Varta ook meeverzekerd.  

Vergoeding van meerkosten door prijsstijging of technologische ontwikkeling

Mochten de prijzen op het moment van een defect hoger zijn dan de oorspronkelijke investering, dan is dit meeverzekerd tot een bedrag van €15.000. 


De SOLARWATT Volledige Dekking allrisk verzekering is een product van verzekeraar Ergo en wordt aangeboden door AON. Hierdoor is jouw verzekering extern ondergebracht en daarmee extra beschermd.

VERSCHILLEN TUSSEN VERZEKERINGEN

Verschillen Solarwatt Volledige Dekking en opstalverzekering

Een allrisk verzekering met volledige dekking biedt extra zekerheid voor jouw zonnepanelen t.o.v. een standaard opstalverzekering. Een opstalverzekering heeft vaak beperkende voorwaarden en dekt onvoldoende wanneer je een probleem hebt. Hieronder zie je precies welke extra waarde een verzekering met volledige dekking biedt.  

Een allrisk verzekering met volledige dekking biedt extra zekerheid voor jouw zonnepanelen t.o.v. een standaard opstalverzekering. Een opstalverzekering heeft vaak beperkende voorwaarden en dekt onvoldoende wanneer je een probleem hebt.

VERZEKERINGSDUUR

 
Solarwatt Volledige Dekking
Opstalverzekering
Gemiste opbrengsten ten gevolge van schade of verlies zijn gedekt
De prestaties van het zonne-energiesysteem vallen lager uit dan berekend
Gevolgen van microcracks
Nagelvaste verbinding van zonnepanelen geen eis voor dekking verzekering
Diefstal zonder braakschade valt onder de dekking
Vandalisme valt onder de dekking
Zowel blikseminslag, hagelschade, zware stormen als natuurrampen zijn gedekt
Het zonne-energiesysteem kan gratis meeverzekerd worden
De verzekerde waarde is gelijk aan de nieuwwaarde. Eventuele transport- en herstelkosten zijn ook gedekt
Meerkosten door prijsstijgingen of technologische ontwikkelingen zijn gedekt.

Om gebruik te maken van de gratis 5 jaar Solarwatt Volledige Dekking allrisk verzekering, dien je de zonnepanelen te registreren.

* Deze webpagina dient uitsluitend ter informatie. De enige informatie die bindend is, is de informatie die je samen met jouw verzekeringspolis hebt ontvangen over de dekking van de verzekering, klantinformatie en informatie over wat je moet doen in geval van verlies of schade. Voor Italië gelden bijzondere voorwaarden: voor daksystemen tot 20 kWp nominaal vermogen.