Solarwatt ontwikkelt Battery flex thuisbatterij met BMW en introduceert deze nu in Vlaanderen

Kadans Science Partner kiest voor duurzame zonnepanelen van Solarwatt
maart 1, 2023
PFAS in glas-folie zonnepanelen
september 15, 2023
Kadans Science Partner kiest voor duurzame zonnepanelen van Solarwatt
maart 1, 2023
PFAS in glas-folie zonnepanelen
september 15, 2023

De SOLARWATT Battery Flex thuisbatterij, die samen met BMW is ontwikkeld, is nu ook verkrijgbaar in Vlaanderen. Dankzij deze thuisbatterij wordt een overschot aan zonne-energie automatisch opgeslagen om op een later moment in huis te gebruiken. Ontzettend duurzaam én voordelig. Door het toevoegen van een thuisbatterij wordt de waarde van de geproduceerde elektriciteit gemaximeerd en wordt men maximaal onafhankelijk van prijsontwikkelingen op de energiemarkt.

Waarom een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kunnen huiseigenaren hun zonne-energie opslaan en gebruiken wanneer ze dat nodig hebben. Dag en nacht, 7 dagen per week. Hiermee wordt de eigen consumptie van opgewekte zonne-energie verhoogd tot ongeveer 80%, je gaat immers zoveel mogelijk zonne-energie zelf gebruiken.

‘’De zelfconsumptie met zonnepanelen bedraagt 25-30%. Voeg je hier een thuisbatterij aan toe, dan ga je naar 80%. Zo haal je het maximale uit je zonnepanelen!’’

De hoogste kwaliteit en veiligheid

De Battery Flex thuisbatterij is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk al razend populair en niet geheel zonder reden. In samenwerking met BMW heeft Solarwatt een ijzersterke accu weten te ontwikkelen, deze wordt ontwikkeld met de beste batterijcellen uit de automotive industrie. Hierdoor kan zonne-energie zorgeloos thuis opgeslagen worden en dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de capaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op de behoeften van de klant. Speciaal voor de Belgische markt is de monofasige thuisbatterij aangepast naar een maximaal vermogen van 5 kilowatt, zoals hier is toegestaan.

Uiteraard staat ook kwaliteit zeer hoog in het vaandel bij Solarwatt. Van ontwerp tot aan de selectie van componenten, op geen enkel vlak worden concessies gedaan. De Battery flex wordt ook op verschillende vlakken getest om zo de kwaliteit te bevestigen Daarnaast krijg je standaard 10 jaar garantie, inclusief een allriskverzekering op alle onderdelen.

Nog meer kosten besparen

Bart Moons van Solarwatt: ‘’Zodra de thuisbatterij merkt dat er stroom nodig is, wordt er razendsnel stroom afgenomen. De grote pieken van ’s avonds, veroorzaakt door de grootverbruikers, zullen afgevlakt worden door de opgeslagen energie in de batterijen.

Stel je maakt ’s avonds een piek op het netwerk door je oven aan te zetten, dan zal zoveel mogelijk stroom door de batterij worden geleverd. Zo voorkom je stroompieken, waardoor de elektriciteitskosten nog gunstiger worden. 10% van de kostprijs van energie wordt namelijk bepaald door die pieken.’’

De Battery Flex thuisbatterij

De moduleerbare Battery Flex thuisbatterij van Solarwatt is daarnaast ook voor vele monteurs een uitkomst. Geen enkel onderdeel is zwaarder dan 25 kilo, waardoor deze eenvoudig en door één persoon gemonteerd kan worden.