Kadans Science Partner kiest voor duurzame zonnepanelen van Solarwatt

Solarwatt al 30 jaar dé partij voor zonnepanelen
februari 15, 2023
Solarwatt ontwikkelt Battery flex thuisbatterij met BMW en introduceert deze nu in Vlaanderen
juli 5, 2023
Solarwatt al 30 jaar dé partij voor zonnepanelen
februari 15, 2023
Solarwatt ontwikkelt Battery flex thuisbatterij met BMW en introduceert deze nu in Vlaanderen
juli 5, 2023

default

Kadans Science Partner kiest voor duurzame zonnepanelen van Solarwatt

Kadans Science Partner heeft gekozen voor de duurzame en in Duitsland geproduceerde glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Hiermee kiezen zij voor een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. De panden van Kadans Science Partner worden hierdoor niet alleen verduurzaamd, ook wordt er een gegarandeerd risicovrij financieel rendement behaald. 

Wij zijn trots op onze nieuwe samenwerking met Kadans Science Partner. In totaal zijn er meer dan 1500 duurzame glas-glas zonnepanelen op de locatie geïnstalleerd. Dit zonne-energie project produceert in totaal 464.013 kilowattuur (kWh) en vermindert de C02 emissie met ongeveer 232.000 kilogram per jaar. Dit heeft een positieve impact op het milieu en staat gelijk aan het planten van ongeveer 8000 bomen. Een prachtig project, waarbij er heel bewust gekozen is om zonnepanelen te plaatsen die op een duurzame manier geproduceerd zijn.  

Installatiebedrijf PowerQ is de hoofdaannemer van dit grote project in Rijswijk. Zij werken al langer met de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt en zijn verantwoordelijk geweest voor de installatie bij Kadans Science Partner. Loek Hulsbergen, algemeen directeur PowerQ: ‘’Het verminderen van de carbon footprint vinden wij extreem belangrijk, maar daarnaast is ook de kwaliteit van de zonnepanelen zelf van belang. Wij werken graag samen met Solarwatt, omdat de gehele productie en levensloop wordt geanalyseerd en is beloond met een Cradle to Cradle-certificering®. Wereldwijd is Solarwatt een van slechts drie zonnepanelen fabrikanten die in het bezit zijn van een Cradle to Cradle silver certificaat.’’ 

PowerQ denkt daarnaast ook graag mee met de wensen van hun klanten. Loek: ‘’Onze klanten kiezen voor duurzaamheid, dus wij kiezen voor partijen die maatschappelijk verantwoordt ondernemen en de meest duurzame panelen produceren. Kadans Science Partner heeft aangegeven dat zij graag een partij kiezen die met duurzame glas-glas panelen werken. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit, maar ook de lange levensduur van minimaal 30 jaar. Ze staan achter onze keuzes wat betreft duurzaamheid en daar is deze mooie samenwerking met Solarwatt zonnepanelen uit voortgekomen.’’ 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Bij Solarwatt vinden we het belangrijk dat onze zonnepanelen niet alleen duurzame energie leveren, maar ook dat ze duurzaam worden geproduceerd. Daarom hebben we onze glas-glas zonnepanelen laten testen door het volledig onafhankelijke Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII) en zijn Duitse partneragentschap EPEA. Zij beoordelen in welke mate er wordt voldaan aan de wereldwijd erkend circulaire economie standaard, ofwel de de Cradle to Cradle-certificering®. 

Het uitgangspunt van C2C Certification® is de hele levenscyclus van een product te onderzoeken en het product te evalueren op basis van zijn milieu- en sociale prestaties. Zo komen bijvoorbeeld de volgende vragen aan de orde: 

  • Waar komt de energie voor de fabricage vandaan? 
  • Welke materialen worden gebruikt en hoe worden deze verkregen? 
  • Hoe kan het product aan het einde van zijn levenscyclus worden hergebruikt? 

Het doel is om duurzame en gezonde producten te ontwikkelen met een positief effect op mens en milieu. De onderzochte categorieën zijn materiaalgezondheid, recycleerbaarheid, energiebeheer & CO₂-uitstoot, watermanagement en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn dan ook ontzettend trots op het behalen van het Silver Cradle to Cradle certificaat. Dit toont aan dat wij op bovengenoemde categorieën aan alle eisen voldoen.  

Lees hier meer over het C2C certificaat.