Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf

Zonnepanelen slimste investering in de ontwikkeling van groene stroom
november 4, 2019
Geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt zijn zelfs orkaanbestendig
februari 11, 2020
Zonnepanelen slimste investering in de ontwikkeling van groene stroom
november 4, 2019
Geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt zijn zelfs orkaanbestendig
februari 11, 2020
naber project zonnepanelen

Het Waalwijkse familiebedrijf Naber Plastics investeert in het grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa. Met 6.690 zonnepanelen wekt het bedrijf in de toekomst 1700 megawattuur per jaar op. De volledige opbrengst zal direct door het bedrijf worden geconsumeerd voor eigen productie. Er wordt dus geen enkele kilowattuur aan het net teruggeleverd.

Naber Plastics investeert in 6.690 zonnepanelen
Investeren in zonne-energie is een logische keuze voor spuitgietbedrijf Naber Plastics. Op het dak van de fabriek in Waalwijk worden op dit moment 6.690 glas-glas zonnepanelen van het merk Solarwatt geplaatst. Met een totaal vermogen van 1,9 MW is dit het grootste glas-glas zonnepanelen project in Europa.

De investering in zonnepanelen volgt op eerdere investeringen in condensatorbatterijen en energiezuinige spuitgietmachines om de energieconsumptie zo veel mogelijk terug te dringen.

De zoektocht naar duurzame partners
Algemeen Directeur Wim Naber ging in zijn zoektocht naar geschikte partners niet over één nacht ijs. Uiteindelijk kreeg YellowNRG uit Katwijk het vertrouwen om het project uit te voeren. Voor de investering in zonnepanelen bezocht Naber de fabriek van Solarwatt in Duitsland. De combinatie van hoogwaardige glas-glas zonnepanelen van Solarwatt, met de daarbij behorende lange garanties, gaven de doorslag.

“Als ik een investering doe in zonnepanelen, wil ik ervan uit kunnen gaan dat deze decennia meegaan en dat ik niet voor onvoorziene situaties kom te staan. Vol vertrouwen kijk ik uit naar de uitvoering van het project”, aldus Naber.

 

Het projectteam
YellowNRG voert het project uit in nauwe samenwerking met Solarwatt. De uitgebreide voorbereiding in samenwerking met Valk Solar, Engineering 4 Solar en v.d. Heuvel Elektrotechniek, zorgt voor een soepele implementatie.

Over Solarwatt
Solarwatt is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON. Solarwatt richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99,5% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Over YellowNRG
YellowNRG is specialist in grootschalige zonnesystemen en werkt onder andere voor onderwijsinstellingen, overheden, vastgoedbedrijven, agrariërs en kerkelijke instellingen. Het bedrijf heeft meer dan tien jaar ervaring en enkele honderden systemen geïnstalleerd. YellowNRG neemt het gehele project uit handen voor zijn opdrachtgevers. Van de gedegen energiescan en projectplanning, naar uitgekiende installatie-logistiek tot en met de monitoring van zonnesystemen. De organisatie groeit al enkele jaren met dubbele cijfers en het laatste project bij Naber Plastics in Waalwijk, is een sterke indicator voor verdere groei.