Geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt zijn zelfs orkaanbestendig

naber project zonnepanelen
Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf
november 14, 2019
Nieuwe productielijn voor zonnepanelen in Dresden
maart 10, 2020
naber project zonnepanelen
Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf
november 14, 2019
Nieuwe productielijn voor zonnepanelen in Dresden
maart 10, 2020

Vision glas-glas zonnepanelen lachen om ‘stormpje’ Ciara

Tiel,11 februari 2020 – Een ‘stormpje’, zoals Ciara, kunnen de geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt met gemak aan. De Vision glas-glas zonnepanelen van deze toonaangevende Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen zijn met vlag en wimpel geslaagd voor een van de zwaarste testen ter wereld: de Australische ‘orkaantest’. Bovendien scoren de zonnepanelen aanzienlijk beter dan de concurrenten op het gebied van prestaties, weerstand en veerkracht tijdens deze extreme weersomstandigheden. “En dat is zeker in een tijd met klimaatveranderingen een belangrijk gegeven. Ook in Nederland”, aldus Wico Gerritsen, Product Manager van Solarwatt Benelux.

Tijdens de ‘orkaantest’ werden de SOLARWATT Vision 60M en Vision 60M Style zonnepanelen op verschillende manieren gemonteerd. Daarna werd er druk uitgeoefend op de achterzijde van de zonnepanelen met een airbag. Met intervallen werd 1kPa druk uitgeoefend en vervolgens werd gemeten in welke mate het zonnepaneel doorbuiging liet zien. De zonnepanelen weerstonden een kracht van 9kPa. De tests werden uitgevoerd door Albright Consulting Engineers. In totaal vonden er eind vorig jaar vier afzonderlijke mechanische belastingtests plaats in Darwin in het Northern Territory. Deze regio in Australië staat bekend om de frequentie en sterkte van zijn orkanen. De certificering geldt voor SOLARWATT Vision 60M – 315Wp en 320Wp, en Vision 60M Style (zwart) modellen: 300Wp, 305Wp, 310Wp, 315Wp en 320Wp.

Kwaliteit en technisch vernuft

“We produceren onze zonnepanelen in Duitsland en deze zijn wereldwijd geliefd vanwege hun kwaliteit en robuustheid. Daarom bieden we ook met een gerust hart dertig jaar garantie op product en prestaties. De uitslag van deze onafhankelijke test bevestigt dat onze Solarwatt-producten onder extreme weersomstandigheden optimaal presteren. Dat biedt onze klanten nog meer zekerheid en onderstreept opnieuw de kwaliteit en het technisch en innovatief vernuft waar in de wereld de producten ook worden geïnstalleerd”, aldus Wico.

Lees meer “Bij Solarwatt lachen ze om ‘stormpjes’ Ciara en Dennis” »