Nieuwe productielijn voor zonnepanelen in Dresden

Geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt zijn zelfs orkaanbestendig
februari 11, 2020
Afbouwpad salderingsregeling bekend
april 30, 2020
Geavanceerde zonnepanelen van Solarwatt zijn zelfs orkaanbestendig
februari 11, 2020
Afbouwpad salderingsregeling bekend
april 30, 2020

Tiel, 6 maart 2020 – In het vierde kwartaal van 2020 gaat Solarwatt een nieuwe productielijn voor zonnepanelen in Dresden opzetten. Deze lijn zal grotere wafers met meer busbars verwerken dan de bestaande lijn. Met de nieuwe productielijn vergroot Solarwatt haar productiecapaciteit naar 500 megawatt.

“Door de grote vraag naar onze Duitse glas-glas zonnepanelen draait de bestaande productielijn op volle capaciteit. Vandaar dat de bedrijfsleiding en de raad van bestuur besloten hebben om de extra lijn toe te voegen”, vertelt Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux. Al jarenlang maakt Solarwatt een flinke groei door en ook in 2019 nam de verkoop van zonnepanelen met 30 tot 70 procent toe, afhankelijk van de productgroep.

De eerste twee maanden van dit jaar laten zelfs dubbele cijfers zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Binnen heel Europa, en ook zeker binnen de Benelux merken we een sterk groeiende behoefte aan zonnepanelen van lokale fabrikanten. Steeds meer dringt het besef door dat de CO₂ footprint van lokaal geproduceerde zonnepanelen, veel beter is dan die van buiten Europa. De scheepvaart is namelijk één van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld,” vervolgt Erik. “Ook is men zich er steeds meer van bewust dat we minder afhankelijk moeten worden van de andere kant van de wereld.”

Doordat we steeds afhankelijker worden van duurzame energie, signaleert Solarwatt dat kwaliteit steeds belangrijker wordt gevonden en een speerpunt is geworden.  Met de nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen, levert Solarwatt zonnepanelen met de beste garantie en het meeste rendement in de markt.

De Europese marktleider op het gebied van glas-glas zonnepanelen, doet met de investering in de productielijn, een investering in de toekomst. De nieuwe productielijn is namelijk bedoeld voor de toepassing van nieuwe moduletechnologieën, waardoor men kan blijven vertrouwen op nieuwe innovatieve technologieën. Hierdoor kan direct een grote stap worden gemaakt in het toenemende vermogen en efficiëntie van de Solarwatt glas-glas zonnepanelen.

100 nieuwe medewerkers in 2020

Solarwatt heeft momenteel meer dan 400 mensen in dienst in Dresden en in andere Europese landen en Australië. Tegen het einde van het jaar zullen naar verwachting ongeveer 500 mensen voor het bedrijf werken. Op deze manier zal Solarwatt als “full package” aanbieder van duurzame energiecomponenten, de uitbreiding van zijn eigen zonne-energiesysteem stimuleren. Het bedrijf blijft werken aan de efficiënte koppeling van de energie-, transport- en verwarmingssector, waarbij de EnergyManager een doorslaggevende rol speelt.

SOLARWATT INNOVATION onderzoekscentrum verhuisd

Solarwatt blijft ook binnen de opslagsector investeren in onderzoek en ontwikkeling, zoals aangekondigd door SOLARWATT INNOVATION Managing Director Dr. Olaf Wollersheim: “We willen ook de volgende stap zetten in de ontwikkeling van energieopslagsystemen. Opslagsystemen zijn immers een doorslaggevend onderdeel van het decentrale energiesysteem, waarin fotovoltaïsche energie, elektromobiliteit en warmte zeer nauw met elkaar verbonden zijn. Daartoe is de researchafdeling verhuisd vanuit Frechen, en maakt sinds januari deel uit van de “Future Campus for Innovation and Business” in Keulen-Hürth. Het SOLARWATT Technology Center wordt dan gevestigd in de onmiddellijke nabijheid van twee topuniversiteiten, twee Helmholtz-onderzoekscentra en verschillende technische universiteiten.

Solarwatt laat met deze investeringen wederom een lange termijn visie zien op lokale productie en de continue investering in toekomstbestendige oplossingen.