Wat zijn de beste zonnepanelen in 2024?

De beste zonnepanelen in 2024 vind je bij Solarwatt. Verschillende onderzoeken beoordelen zonnepanelen van het merk Solarwatt namelijk als ‘zeer goed’. De resultaten van inspecties van de Consumentenbond in onze zonnepanelenfabriek in Duitsland zijn zeer positief. Uit het EU-project CLEAR blijkt ook dat we de beste glas-glas zonnepanelen hebben.

Daarom geven wij op onze glas-glas zonnepanelen 30 jaar all-in garantie op product en vermogen én gratis een 5 jaar allrisk verzekering

Zeer goede zonnepanelen door de Consumentenbond beoordeeld

Om te kiezen voor het beste merk zonnepanelen heeft de  Consumentenbond veertien zonnepanelenfabrieken geïnspecteerd. De Solarwatt-fabriek in Duitsland scoorde een ‘zeer goed’ op alle onderdelen. Bij de tests werd er gekeken naar:

Solarwatt zonnepanelen als beste getest volgens de Consumentenbond
In totaal werkten veertien zonnepanelenfabrikanten volledig en transparant mee aan het onderzoek.

Componenten en verbinding van de cellen

In een module hebben alle cellen met hetzelfde vermogen. Er zijn geen barstjes, beschadigingen of gebrekkige soldering te zien.

Eindafwerking van het paneel

Het frame rond het paneel is stevig en waterdicht. De aansluitdoos is waterdicht bevestigd en de verbinding oefent niet teveel druk uit op het paneel.

Samenvoeging van de diverse componenten

De verschillende lagen van een zonnepaneel zijn op elkaar gelijmd, ‘gelamineerd’. Er mogen geen vlekken of luchtbellen in zitten.

Kwaliteitscontrole op het afgegeven paneel

Het exacte vermogen van het paneel wordt gemeten, het wordt onder spanning gezet en moet correct elektrisch geïsoleerd zijn. Een flashtest checkt op onzichtbare gebreken.

Pictogram de beste zonnepanelen

SOLARWATT ONAFHANKELIJK GETEST

Als beste zonnepanelen uit de test met maximale score in de CLEAR-test

De glas-glas zonnepanelen van het merk Solarwatt zijn getest als beste zonnepanelen volgens het project CLEAR. Deze test is uitgevoerd in opdracht van de Europese Unie. Onafhankelijke experts hebben de productie van zonnepanelen onder de loep genomen. Daarbij wordt vooral gelet op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen en de complete zonnepanelen. Ook is er goed gekeken naar de processen rond de kwaliteitscontrole van de fabrikanten.

Solarwatt heeft in alle categorieën de beste zonnepanelen met een score van de maximale vijf sterren op Europees niveau.

HET TESTEN VAN ZONNEPANELEN

Wat zijn goede zonnepanelen in 2024?

Zonnepanelen die in Nederland verkocht worden moeten aan Europese kwaliteitsnormen voldoen. Om een keurmerk of certificaat te verdienen worden de zonnepanelen getest. Uit de testen komen productfouten naar voren die in de eerste jaren van het gebruik op kunnen treden. Er wordt ook gecontroleerd of het vermelde vermogen klopt. Maar omdat deze testen alleen maar naar de eerste jaren kijken zegt dit weinig over betrouwbaarheid en prestatie op de lange termijn. Om de beste zonnepanelen te kiezen is het daarom belangrijk om ook te kijken naar de prestaties op lange termijn.

Daarom heeft Solarwatt een eigen testlaboratorium, geaccrediteerd door onafhankelijk testinstituut VDE. Daar onderwerpen we al onze zonnepanelen aan een reeks uitgebreide testen die veel zwaarder en meer uiteenlopend zijn dan de standaard voorschriften. Zo kijken onze testen ook nauwkeurig naar de betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn. Op die manier zorgen we dat we de beste zonnepanelen van de allerhoogste kwaliteit bieden.  

Waar worden de zonnepanelen op getest?

Om te zorgen dat Solarwatt de beste zonnepanelen in huis heeft, worden onze zonnepanelen blootgesteld aan de condities waarmee zonnepanelen in de praktijk te maken hebben. Afhankelijk van het type hebben we onze zonnepanelen aanvullend getest op: degradatie door PID, degradatie door LeTID, brandveiligheid, bestendigheid tegen hagel, wind en sneeuw, maar ook bestendigheid tegen zout (voor kustgebieden) en tegen ammonia (voor boerderijen).

Het resultaat: hogere betrouwbaarheid op de lange termijn en een langere levensduur tot 33%.

SOLARWATT ERKENNINGEN