Maximale score CLEAR-test

Zonnepanelen en hagel: een onmogelijke combinatie?
juni 23, 2016
Introductie MyReserve in Nederland
september 28, 2016
Zonnepanelen en hagel: een onmogelijke combinatie?
juni 23, 2016
Introductie MyReserve in Nederland
september 28, 2016

Duitse producent geeft concurrentie het nakijken met maximale score in alle beoordelingscategorieën

SOLARWATT CLEAR testVolgens een rapport van de Duitse Stiftung Warentest worden de zonnepanelen van SOLARWATT als beste beoordeeld in een studie van het EU-project CLEAR. De test is uitgevoerd in opdracht van Europese consumentenorganisaties. Zij lieten de productie van zonnepanelen voor de opwekking van energie evalueren door onafhankelijke experts van zonnepanelen, die de producten van de meest vooraanstaande fabrikanten bekeken. De nadruk lag zowel op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen, als op de complete panelen. Bovendien werden de controleprocedures en kwaliteitscontroleprocessen voor en na productie geanalyseerd. In alle categorieën kreeg SOLARWATT de hoogst mogelijke score van vijf sterren.

“We zijn erg blij met deze onderscheiding, omdat hiermee de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen is bevestigd. Bij ons wordt tijdens de productie niets aan het toeval overgelaten. Integendeel, wij zijn volledig overtuigd van de componenten en van onze productieprocessen, en daarom geven wij onze glas-glas zonnepanelen een product- en prestatiegarantie van dertig jaar”, zegt Erik de leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. Sinds 1998 produceert het bedrijf glas-glas zonnepanelen en wordt het beschouwd als een pionier in de markt. De panelen van de nieuwe generatie worden exclusief geproduceerd in de ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland en zijn dankzij het twee keer twee millimeter dunne glas zeer licht, maar ook uiterst duurzaam.

Door de beschermende glas-glas laminering zijn de panelen zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en agressieve stoffen, zoals ammoniak en zout. De glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn vrijwel onbreekbaar en behouden hun vermogen beter dan traditionele panelen en fungeren daarom als ‘nieuwe-generatiemodules’. Ze bieden de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Met het project CLEAR wil de Europese Commissie eindklanten helpen de juiste besluiten te nemen met betrekking tot decentrale energievoorziening. De gebruikers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om informatie over, en ervaringen met de producten en oplossingen uit te wisselen in een onlinecommunity. De regeling werd in maart 2014 ingesteld en is ontworpen om te helpen bij het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen.

Meer informatie over EU-project CLEAR vind u hier.