Uitbreiding 30-jarige garantie

Introductie 2,2 kWh-variant MyReserve
november 23, 2016
Beste garantie ter wereld
januari 9, 2017
Introductie 2,2 kWh-variant MyReserve
november 23, 2016
Beste garantie ter wereld
januari 9, 2017

SOLARWATT maakt melding dat het zijn garantie op zonnepanelen gaat verbeteren. Het bedrijf geeft dertig jaar product- en vermogensgarantie op zijn glas-glas zonnepanelen, maar nu zijn ook de voorwaarden verbeterd.

  • De verbetering van deze voorwaarden houdt in dat SOLARWATT vanaf nu – gedurende 30 jaar: redelijke en gebruikelijke transportkosten voor de terugzending van zonnepanelen betaalt;
  • de kosten en verzending van de vervangen of herstelde zonnepanelen betaalt;
  • redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage of herinstallatie van zonnepanelen betaalt.

De glas-glas zonnepanelen hebben – inclusief frame – niet langer een kunststof achterzijde, maar zijn achter volledig voorzien van ondoordringbaar glas. Hierdoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Degradatie van glas-glas zonnepanelen is volgens SOLARWATT nihil, waardoor de opbrengst hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Ook zijn de glas- glas zonnepanelen volgens het bedrijf beter bestand tegen weersinvloeden als wind en hagel.

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: ‘We zien dat veel consumenten niet weten welk risico zij kunnen lopen bij de aankoop van zonnepanelen. Pas als er iets fout gaat, blijkt dat garantie moeilijk te claimen valt. Dan staat vaak in de kleine lettertjes dat de consument alleen aanspraak kan maken op de vermogensgarantie als het zonnepaneel nog 100 procent in tact is, en bijvoorbeeld niet als er vocht in een paneel is gekomen. Of dat montagekosten zelden worden gedekt. Als consument heb je dan geen poot om op te staan. Wij willen volledig transparant zijn met eerlijke voorwaarden omtrent garantie en zonder kleine lettertjes.’

UPDATE 2017: inmiddels voert SOLARWATT de beste garantie ter wereld. Lees hier meer…