Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Solarwatt ondersteunt energievoorziening van de toekomst
augustus 1, 2019
RTLZ programma Next Level met Solarwatt
september 22, 2019

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

De nieuwe generaties bij Nederlandse familiebedrijven kiezen steeds vaker voor lange termijn oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Zo werd ook bij familiebedrijf Den Oudsten Buigwerken uit Rhenen afgelopen week de laatste hand gelegd aan een groot verduurzamingsproject door Mijn Zonneveld. Hiermee is de derde, en laatste, fase van het project een feit. Het doel was om een lange termijn oplossing te vinden voor duurzame energie. Deze werd gevonden in een zonnestroominstallatie bestaande uit bijna 5.000 glas-glas zonnepanelen van Solarwatt

Zowel Solarwatt als Mijn Zonneveld merken het laatste jaar dat beslissers beter geïnformeerd zijn over mogelijke duurzame oplossingen. Nieuwe generaties in familiebedrijven zien duurzaam ondernemen als een vanzelfsprekendheid maar stellen lange termijn rendement wel voorop.

Lange termijn

Mijn Zonneveld was verantwoordelijk voor het hele project bij Den Oudsten, waarbij het uitgangspunt was te verduurzamen met systemen met een lange levensduur. Daarom werd ook zoon Pieter Den Oudsten, die de volgende generatie zal zijn in het bedrijf, betrokken bij het proces. Gekozen werd voor de nieuwste generatie glas-glas zonnepanelen van Solarwatt met een opbrengst die 25% hoger ligt dan de industrienorm en een gegarandeerde levensduur van 30 jaar heeft.

Het dak van Den Oudsten Buigwerken zal uiteindelijk bedekt zijn met bijna 5.000 zonnepanelen met 1.3 Mwp productiecapaciteit met een opwek van 1.100 MWh. Gezien de omvang van het project werden de werkzaamheden over drie fases verdeeld.

Over Solarwatt

Solarwatt is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON. Solarwatt richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid.