Onderscheiding EES Award 2015

Glas-glas meest populair
juni 15, 2015
Beoordeling Solarwatt zeer goed
september 2, 2015
Glas-glas meest populair
juni 15, 2015
Beoordeling Solarwatt zeer goed
september 2, 2015

De nieuwe MyReserve-accu voor thuis van zonne-energiespecialist SOLARWATT is tijdens Intersolar Europe in München onderscheiden met de ees Award 2015. De onderscheiding wordt elk jaar tijdens deze grootste vakbeurs voor de zonne-energie toegekend aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van energieopslag. “Wij zijn er trots op dat we de jury hebben kunnen overtuigen met onze accu. Deze prestigieuze prijs onderstreept dat we met MyReserve een uitstekend product op de markt hebben gebracht”, zegt Michiel van Schalwijk, directeur van SOLARWATT Benelux.

SOLARWATT presenteerde de nieuwe MyReserve-accu tijdens Intersolar Europe. De accu biedt een nieuwe standaard voor de accumarkt door zijn comptabiliteit met alle gangbare PV-omvormers en de mogelijkheid van directe integratie in gelijkstroomcircuits. De accu biedt door zijn geringe verlies een extreem hoge efficiëntie van 99 procent, waardoor het totale systeem rendement op 93 % uitkomt. Door het gebruik van lichte materialen en door de hoge dichtheid is de accu licht in gewicht en daardoor makkelijk door één monteur te installeren. Het systeem is daarnaast aantoonbaar goedkoper dan vergelijkbare accu’s. “De brutoprijs voor de consument is met 5.499 euro zeer aantrekkelijk en voorziet in het economisch verantwoord opwekken en opslaan van zonne-energie”, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT.

Het systeem is modulair uit te breiden naar een maximale capaciteit van 11 kWh. De SOLARWATT MyReserve-accu werd in maart 2015 genomineerd voor de ees Award. SOLARWATT nam de prijs deze week in ontvangt tijdens Intersolar Europe in München, samen met SOLARWATT-grootaandeelhouder Stefan Quandt.

Voor meer informatie over de specificaties van de MyReserve-accu voor thuis, afbeeldingen of brochure neem contact op met Marie-Paulien van LVTPR via 030-6565030 of solarwatt@lvtpr.nl.