Beoordeling Solarwatt zeer goed

Onderscheiding EES Award 2015
juni 15, 2015
Nieuw in BIM: Revit family
september 28, 2015
Onderscheiding EES Award 2015
juni 15, 2015
Nieuw in BIM: Revit family
september 28, 2015

De zonnepanelen van Solarwatt, pionier in zonne-energie, komen als zeer goed uit een uitgebreide test van de Consumentenbond. Alle inspecties in de fabriek waren positief. Bovendien onderscheidt SOLARWATT zich van andere partijen op het gebied van garantie. Het bedrijf biedt als enige zowel dertig jaar product- als vermogensgarantie. In totaal werkten veertien zonnepanelenfabrikanten volledig en transparant mee aan het onderzoek.

De Consumentenbond beoordeelde de zonnepanelenmerken in de fabrieken op vier punten: controle van de componenten en verbinding van de cellen, samenvoeging van de diverse componenten, eindafwerking van het paneel en kwaliteitscontrole op het afgegeven paneel. Solarwatt scoorde op alle vier de onderdelen zeer goed.

Van alle onderzochte merken is Solarwatt echter de enige fabrikant van zonnepanelen die klanten zowel dertig jaar productgarantie als dertig jaar vermogensgarantie biedt. Deze garantie garandeert het minimale vermogen van het zonnepaneel gedurende een bepaalde tijd en laat zien hoeveel dit vermogen per jaar maximaal mag afnemen. Bij veel zonnepanelen daalt de opbrengst na verloop van tijd én zeker na tien jaar significant. Bij Solarwatt blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog.

‘We zijn heel trots op de beoordeling zeer goed van de Consumentenbond’, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van Solarwatt. Het is goed dat de consumentenbond aangeeft dat het belangrijk is voor consumenten om naar de garanties te kijken. Probeer bij de leverancier te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Met de Consumentenbond zeggen wij: mooi zo’n garantie van twintig jaar, maar als je een kantoor in China moet bellen bij een probleem, heb je er niet veel aan.