Recordomzetstijging van 50% in de Benelux

Markt voor zonnepanelen overspoeld door budgetproducten
november 1, 2017
Verkoop van zonnepanelen sterk in de lift door discussie over afhankelijkheid van gas
februari 20, 2018
Markt voor zonnepanelen overspoeld door budgetproducten
november 1, 2017
Verkoop van zonnepanelen sterk in de lift door discussie over afhankelijkheid van gas
februari 20, 2018

SOLARWATT, de specialist in zonnepanelen en energiesystemen, kijkt terug op een succesvol 2017. In de Benelux was sprake van een recordomzetstijging voor wat betreft zonnepanelen. Ook internationaal groeide het bedrijf sterk, wat onder meer leidde tot een toename van het aantal medewerkers in de Duitse hoofdvestiging in Dresden.

SOLARWATT zag in de Benelux groei in zowel de consumentenmarkt als in het professionele segment: niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, woningbouwverenigingen, scholen en vastgoedeigenaren kiezen steeds vaker voor zonne-energie. Hun voorkeur gaat daarbij steeds meer uit naar glas-glas zonnepanelen, waarmee SOLARWATT een nieuwe standaard in de markt zet.

2017 was een goed jaar voor SOLARWATT en we gaan met volle overtuiging en veel ambitie het nieuwe jaar in

De glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT zijn nu goed voor tachtig procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf. De nieuwe generatie zonnepanelen hebben een rendement dat gegarandeerd 25 procent boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle invloeden van buitenaf, zoals de weersomstandigheden. Het resultaat is een hogere betrouwbaarheid en tot wel 33 procent langere levensduur.

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT in de Benelux: “We zien dat onze holistische strategie, waarbij we niet alleen inzetten op het opwekken van energie, maar ook op het opslaan en managen ervan, vruchten afwerpt. We produceren alle oplossingen die hiervoor nodig zijn zelf. En met succes: onze fabrieken draaien op volle toeren en onlangs hebben we onze capaciteit wederom verder uitgebreid. Wij hebben met onze glas-glas zonnepanelen een unieke kwaliteitsstandaard bepaald en zijn trots onszelf de onbetwiste marktleider op dit gebied te mogen noemen.”

Energiemanagement
SOLARWATT rapporteert eveneens een stijging in de vraag naar oplossingen voor energieopslag. Het bedrijf is in Duitsland inmiddels marktleider op dit gebied. In Nederland zijn de eerste pilots van start gegaan, waarbij SOLARWATT niet alleen zonnepanelen levert, maar  het complete energiemanagementsysteem. Hierbij zorgen de panelen voor het opwekken van energie, modulaire accu’s voor de opslag ervan en slimme energiemanagers voor het beheer.

“2017 was een goed jaar voor SOLARWATT en we gaan met volle overtuiging en veel ambitie het nieuwe jaar in”, zegt De Leeuw. “Het is ons doel marktleider te blijven in het premium segment zonnepanelen voor particulieren in de Benelux. Daarnaast willen we ons marktaandeel in de professionele markt verder uitbreiden. Het momentum van 2017 biedt wat dat betreft een ideale uitgangspositie.”