SOLARWATT realiseert 50% omzetstijging in Benelux

Glas-glas zonnepanelen komen veiliger uit de test
november 28, 2018
Kwaliteit van zonnepanelen
december 21, 2018
Glas-glas zonnepanelen komen veiliger uit de test
november 28, 2018
Kwaliteit van zonnepanelen
december 21, 2018

SOLARWATT kijkt terug op een succesvol jaar. De Europese marktleider in glas-glas zonnepanelen vierde dit jaar niet alleen het vijfentwintigjarig bestaan, maar realiseerde ook een omzetstijging van 50% in de Benelux. Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT in de Benelux, wijst voor die groei verschillende redenen aan.

Markt kiest steeds vaker voor kwaliteit glas-glas zonnepanelen

Omslag in de markt
SOLARWATT signaleert allereerst een omslag in de markt. Waar die voorheen zeer prijsgedreven was, kiezen de particuliere én de zakelijke klant tegenwoordig steeds vaker voor kwaliteit.
De Leeuw: “Wij geloven 100% in deze geavanceerde technologie. Daarom we maken dit soort panelen al vijfentwintig jaar. Met die ervaring en dankzij de superieure materialen uit Europa kunnen we dertig jaar garantie bieden. Het rendement van onze glas-glas panelen blijft bewezen hoger dan kunststof panelen en de goedkopere glas-glas alternatieven. Dat ziet de klant dus ook steeds vaker.” Begin 2019 stapt de fabrikant dan ook volledig over op de productie van glas-glas zonnepanelen.

PERC-technologie
De Leeuw noemt nog een reden waarom steeds meer klanten kiezen voor de glas-glas panelen van SOLARWATT. Ze gaan goed samen met de PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Cell). Die zorgt voor een hoger vermogen en functioneert ook heel goed bij weinig licht. De Leeuw: “Dat past uitstekend bij het Nederlandse klimaat. Dit soort zonnecellen zijn wel gevoeliger voor vocht en zuurstof. Daardoor laten ze zich beter combineren met glas-glas panelen dan met glas-folie.”

Systeemstrategie
Tot slot werpt ook de systeemstrategie van SOLARWATT zijn vruchten af. De fabrikant levert een compleet systeem voor de energietransitie: zonnepanelen, het thuisenergieopslagsysteem MyReserve en de energiemanager. De Leeuw: “Ook daar is steeds meer vraag naar. Zeker met de nieuwe salderingsregeling die in 2020 ingaat. Wij bieden een complete oplossing.”

Over SOLARWATT
SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON.SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.