Zo vergelijk je de prijs van glas-glas zonnepanelen

Deze zonnepanelen geven het hoogste rendement
januari 7, 2019
Dit zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen
februari 4, 2019
Deze zonnepanelen geven het hoogste rendement
januari 7, 2019
Dit zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen
februari 4, 2019

De prijs van zonnepanelen daalt de laatste jaren enorm. Die ontwikkeling geldt voor alle type zonnepanelen, ook voor de glas-glas zonnepanelen. Goed nieuws dus, als je overweegt ze te plaatsen. Maar wat is een goede deal? Waar moet je precies op letten?

De gemiddelde prijs van glas-glas zonnepanelen

Als je prijzen van glas-glas zonnepanelen met elkaar vergelijkt, moet je een paar dingen weten. Een gemiddelde prijs berekenen is niet eenvoudig. Waarom? Het aanbod is heel divers. In kwaliteit zijn er grote verschillen. Glas-folie zonnepanelen zijn goedkoper dan glas-glas zonnepanelen, maar die laatste categorie gaat veel langer mee en levert meer energie. De ene aanbieder geeft een prijs per zonnepaneel, de ander werkt met pakketprijzen inclusief omvormer en installatie. Houd daar dus rekening mee.

Let niet alleen op de prijzen van glas-glas zonnepanelen

Belangrijker dan research doen naar de prijs is misschien wel onderzoek naar de fabrikant. Dat is niet altijd hetzelfde bedrijf als de leverancier. Heb je achterhaald wie de fabrikant is? Kijk dan hoe die wordt beoordeeld, bijvoorbeeld bij de Consumentenbond, die een aantal fabrikanten aanraadt.

Vergelijk dus niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit. Ook binnen de markt van glas-glas zonnepanelen zijn er grote verschillen tussen fabrikanten. Hogere kwaliteit gaat hand in hand met een hogere opbrengst. En dat heeft weer gunstige gevolgen voor je terugverdientijd.

Welke kosten maak je naast de aanschaf van glas-glas zonnepanelen?

Als je de prijs van glas-glas zonnepanelen vergelijkt, kijk dan ook naar bijkomende kosten en de voorwaarden voor garantie. Wordt bij schade alleen het product vervangen? Wie betaalt de transportkosten? Worden de transportkosten voor de terugzending van de zonnepanelen betaald? En hoe zit het met de verzendkosten van de vervangen of herstelde zonnepanelen? En de kosten van de installatie, demontage of herinstallatie?

Wil je je installatie verzekeren? Neem dat dan ook mee in je berekening. Kijk voor een complete vergelijking ook naar eenmalige kosten, zoals een omvormer en een energiemanager.

De kosten voor installatie verschillen niet alleen per aanbieder, maar ook per daktype. De bevestiging van zonnepanelen op een plat dak is vaak eenvoudiger. Wil je de prijzen goed vergelijken? Neem dan alle kosten mee!

Mocht je meer willen weten en binnenkort verder gaan kijken, download dan onze gratis checklist zonnepanelen. Dan weet je de belangrijkste zaken en welke vragen je aan de installateur moet stellen.