45 huurwoningen in Woensdrecht hebben energielabel A met SOLARWATT zonnepanelen

Dit zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen
februari 4, 2019
Levensduur zonnepanelen: hoe lang gaan zonnepanelen mee?
februari 8, 2019
Dit zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen
februari 4, 2019
Levensduur zonnepanelen: hoe lang gaan zonnepanelen mee?
februari 8, 2019

In Woensdrecht zijn 45 huurwoningen van energielabel D en C naar energielabel A gegaan met behulp van SOLARWATT glas-glaszonnepanelen. De panelen waren het sluitstuk. Eerdere aanpassingen zoals HR++glas, spouwmuurisolatie en kunststofkozijnen bleken niet voldoende voor energielabel A. Nu voldoen deze huurhuizen van Woningstichting Woensdrecht aan de klimaatnormen van 2030.

Woningstichting Woensdrecht had eerder diverse energiebesparende maatregelen voor de woningen aan de Kamerlingh Onnesstraat in Hoogerheide doorgevoerd. Door het dak te renoveren, wilde de woningstichting de sprong naar energielabel A maken. Alleen dakisolatie was daarvoor niet voldoende, bleek uit berekeningen van adviesbureau IDEA Nederland. Zes tot acht SOLARWATT-zonnepanelen per woning zouden de energie-indexering dusdanig verlagen dat alle huizen wel uitkwamen op energielabel A.

Hoog rendement glas-glas zonnepanelen

SOLARWATT glas-glas zonnepanelen hebben een glazen achter- en voorzijde. Bij conventionele zonnepanelen is de achterkant meestal van plastic. In tegenstelling tot plastic, is glas beter bestand tegen zware weersomstandigheden als slagregen en hagel. Daarnaast laat glas geen lucht, vuil en vocht door. Daardoor hebben glas-glas zonnepanelen een aanzienlijk hoger rendement, gaan ze langer mee en behouden ze hun rendement langer dan traditionele panelen. Uit testen van TüV en VDE blijkt dat de opbrengst 25% boven de industrienorm ligt en glas-glas zonnepanelen een 33% langere levensduur hebben. Daarom geeft SOLARWATT ook standaard 30 jaar garantie op het product en vermogen.

“De SOLARWATT glas-glas zonnepanelen hebben een hoog rendement en gaan lang mee. Daardoor zijn ze de meest economische en dus ook de meest duurzame oplossing”, zegt Jos Beekmans, Manager Vastgoed bij Woningstichting Woensdrecht. “De panelen zorgen voor een forse indexeringsverbetering bovenop de dakisolatie – niet alleen nu, maar ook in de toekomst. SOLARWATTgeeft namelijk ook 30 jaar garantie op het vermogen.”