Utrechtse onderneming kijkt verder dan de klimaatdoelstelling van 2030

Mooi, zonnepanelen maar wat in geval van stormschade of diefstal?
juli 16, 2019
Solarwatt ondersteunt energievoorziening van de toekomst
augustus 1, 2019

Hapéco meubel- en tapijtverhuur investeert in 1.000 zonnepanelen

Investeren in zonne-energie om in 2030 aan de klimaatdoelstellingen te voldoen was niet voldoende voor het Utrechtse meubel- en tapijtverhuurbedrijf Hapéco. Na meer dan 56 jaar in de business is het bedrijf vastbesloten voor een lange termijn oplossing te kiezen die niet alleen de CO2 uitstoot terugdringt maar ook bedrijfseconomisch duurzaam is. Samen met Zonvastgoed BV werd gekozen voor een installatie van 1.000 glas-glas zonnepanelen die een gegarandeerde levensduur hebben tot het jaar 2049 en met een opbrengst die ruim 25% boven de industrienorm ligt. De nieuwe generatie zonnepanelen is afkomstig van het Duitse merk SOLARWATT.

Bekijk hier de video 

Met de installatie van de zonnepanelen maakt het Utrechtse bedrijf nu 100% gebruik van duurzame stroom. De opbrengst van de totale installatie is vergelijkbaar met het jaargebruik van 60 huishoudens. Omdat zonnepanelen niet per definitie duurzaam zijn, was het belangrijk de samenwerking aan te gaan met partijen die zowel vanuit economisch als technisch opzicht verder kijken dan de deadline van 2030. 

Samenwerking

 Zonvastgoed BV voerde dit project daarom uit met SOLARWATT als leverancier van de zonnepanelen, Agrisun als technisch installateur en de Rabobank als zakelijk partner. Partijen die voor verduurzaming zijn en, met gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring in de markt, gefocust zijn op lange termijn rendement. 

Glas-glas: win-win 

Het Duitse SOLARWATT, met haar 26 jaar een van de oudste zonne-energiebedrijven ter wereld, leverde voor dit project de nieuwste generatie glas-glas zonnepanelen. “We zijn blij dat Hapéco kiest voor een lange termijn oplossing. Zowel consumenten als ondernemers krijgen veel informatie over zonnepanelen en willen gewoon duidelijke garanties. Onze nieuwe generatie zonnepanelen heeft daarom een gegarandeerde hogere opbrengst van 25% boven de industrienorm, een levensduur van 30 jaar en is beter bestand tegen belastingen van het weer en milieu,” vertelt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. 

Hapéco meubel- en tapijtverhuur is tevreden met de installatie van de 1.000 zonnepanelen. Niet alleen om de opbrengst, want, zo stelt Managing Director Jeroen Altink “Hapéco meubel- en tapijtverhuur staat voor in basis de beste: zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. “De goede onderlinge samenwerking van bedrijven met ieder zijn eigen expertise zorgt ervoor dat het traject van plan tot realisatie op een snelle manier is gerealiseerd”.

Over SOLARWATT 

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is SOLARWATT gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON. SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.