Energieneutrale woning met Solarwatt zonnepanelen

solarwatt gevel zonnepanelen terraced tower in rotterdam
Terraced Tower Zonnepanelen Project Rotterdam
juni 30, 2021
energieneutrale woning met zwarte solarwatt panelen achterkant huis op een schuin dak gemonteerd
Energieneutrale woning met Solarwatt zonnepanelen
augustus 19, 2021
solarwatt gevel zonnepanelen terraced tower in rotterdam
Terraced Tower Zonnepanelen Project Rotterdam
juni 30, 2021
energieneutrale woning met zwarte solarwatt panelen achterkant huis op een schuin dak gemonteerd
Energieneutrale woning met Solarwatt zonnepanelen
augustus 19, 2021
energieneutrale woning met zwarte solarwatt panelen achterkant huis op een schuin dak gemonteerd

De 53-jarige ondernemer Mohammed Karramass woont sinds begin 2020 met zijn vrouw en 4 kinderen in zijn splinternieuwe, energieneutrale woning in de Helmondse Vinex-wijk Brandevoort. Architect Hans Goossens ontwierp de woning en zijn bedrijf HRdus, tevens Premium Partner van Solarwatt, voerde het hele project uit. Het huis is voorzien van de modernste duurzame energieoplossingen, waaronder de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt.

Energieneutraal

Gasloos bouwen is sinds 1 juli 2018 verplicht voor alle nieuwbouw. Zo ook voor de woning van Mohammed Karramass. Het meest voor de hand liggende alternatief voor gas is een elektrische warmtepomp. Om het hoge energieverbruik van de wamtepomp te compenseren, en zo zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, heeft Karramass gekozen voor zonnepanelen. “Hier heb ik iedere dag profijt van. Onze twee elektrische auto’s worden volledig opgeladen door zonne-energie”, vertelt Karramass.

De woning is voorzien van 56 zonnepanelen, waarvan 26 Vision 60M style panelen op het platte dak en 28 Vision 60M style black edition in het schuine dak. Dit levert een totaalvermogen van ongeveer 17.000 Wp. Behalve de toepassing van zonnepanelen is de woning goed geïsoleerd, wordt er warmteterugwinning toegepast en wordt er alleen gebruik gemaakt van ledverlichting. Hiermee is de woning van Karramass nog niet volledig energieneutraal, maar daar is hij wel naar op weg. “Met 4 kinderen in huis verbruiken wij veel stroom. Hoewel de zonnepanelen ons een flinke besparing op onze energierekening opleveren, zijn we er nog niet. We zijn nog bezig met een kleine aanbouw, waar ook 12 zonnepanelen op komen te liggen. Daarnaast gaan we screens laten installeren, om het binnenkomende zonlicht te beperken. Met deze toevoegingen kunnen we hier waarschijnlijk de rest van ons leven energieneutraal wonen.”

Glas-glas zonnepanelen van Solarwatt

De keuze voor glas-glas zonnepanelen was geen moeilijke voor Karramass. “Als je beperkte ruimte hebt moet iedere vierkantante centimeter productief zijn. Glas-glas zonnepanelen zijn vele malen efficiënter dan glas-folie zonnepanelen. Door vervoer en transport kunnen in glas-folie zonnepanelen microcracks ontstaan, waardoor de productiviteit afneemt. Vaak is dit pas jaren later merkbaar. Door de robuuste constructie van glas-glas zonnepanelen wordt dat risico verminderd. Ze hebben dus een hoger rendement en gaan langer mee.” De keuze voor de Vision 60M style black edition panelen was tevens een kwestie van smaak. “Wij wilden het liefst zo onopvallend mogelijke zonnepanelen. Door het indak systeem en de zwarte kleur worden de panelen nu volledig in het dak geïntegreerd.”

Investeren in verduurzaming met zonnepanelen

Karramass raadt iedereen aan om te investeren in verduurzaming. “Voor veel mensen lijkt het misschien te duur, maar de overheid biedt diverse regelingen die verduurzaming financieel aantrekkelijk maken. Daarnaast verdien je de investering snel terug door een grote besparing op je energierekening. Iedereen die zich hier niet in verdiept is een dief van zijn eigen portemonnee.”

Premium partner

Voor het ontwerp van zijn nieuwe woning ging Karramass in zee met architect Hans Goossens. De uitvoering was in handen van HRdus, het bedrijf van Hans Goossens. Goossens: “Het bijzondere aan dit project is het totaalplaatje. De woning valt op in positieve zin. Qua architectuur is het ouderwets, maar door alle duurzame energietoepassingen is het een heel moderne woning.”

HRdus is al 10 jaar premium partner van Solarwatt en dat is niet voor niets. De belangrijkste redenen voor HRdus om samen te werken met Solarwatt zijn kwaliteit, duurzaamheid en garantie. “De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt zijn van hoge kwaliteit, gaan langer mee dan reguliere zonnepanelen en hebben goede garantievoorwaarden. Daarnaast zijn glas-glas zonnepanelen bestand tegen brand, doordat ze zijn voorzien van glas aan zowel de voorzijde als de achterzijde. Een belangrijk aspect, omdat een fijn gezinshuis bovenal een veilige plek moet zijn”, aldus Goossens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wico Gerritsen, tel. +31(0)344 767002, e-mail: wico.gerritsen@solarwatt.com

www.solarwatt.nl

Over SOLARWATT

Solarwatt GmbH is een Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen van topkwaliteit. Het bedrijf is opgericht in 1993 en Europees marktleider in glas-glas- zonnepanelen. Daarnaast is het een van ’s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Internationaal gerenommeerde bedrijven, zoals BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat wereldwijd meer dan 600 mensen in dienst heeft. Het kantoor van Solarwatt Benelux is gevestigd in Tiel.

Bereken wat jij kunt besparen met zonnepanelen