Award ‘Top Storage Battery 2017’

2016: groei tegen marktbeweging in
april 13, 2017
Plusdak: de duurzame dakoplossing
juni 19, 2017

De MyReserve thuisbattery van SOLARWATT is geselecteerd door de experts van het Duitse CleanTech Institute (DCTI) en ‘Manager Magazine’ als ‘Top Storage Battery 2017’. In een grootschalige studie werden meer dan 300 opslagsystemen van 50 fabrikanten geëvalueerd op kosten-efficiëntie, specifieke productkenmerken en gebruiksgemak. De SOLARWATT MyReserve wordt als “uitstekend” beoordeeld in de lithium-ion opslagcategorie (<5 kWh) en krijgt een bovengemiddelde score.

“De prijs is een bevestiging voor het werk dat we de afgelopen jaren hebben gedaan om de thuisaccu-oplossing voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren,” zegt Erik de Leeuw, general manager bij SOLARWATT Benelux. “In de toekomst zullen we de technologie op dit gebied verder te gaan innoveren. We presenteren de MyReserve, ons nieuwste generatie energieopslagsysteem, tijdens Intersolar Europa.”

De nieuwe MyReserve is ​​het eerste volledig modulaire batterijopslagsysteem ter wereld. Het bestaat uit slechts twee componenten, elk ter grootte van een schoenendoos. Het systeem is volledig schaalbaar in zowel capaciteit als prestatie. De twee basiselementen kunnen worden opgeschaald voor het gebruik in een eengezinswoningen of voor toepassingen op industrieel gebied. De thuisaccu kan precies aan de (energie)wensen van de gebruiker worden aangepast. Op deze manier is de thuisaccu voor iedereen toegankelijk.

Met dit nieuwe opslagconcept is SOLARWATT één van de finalisten voor de EES Award, die dit jaar op 31 mei in München wordt uitgereikt.