Plusdak: de duurzame dakoplossing

Award ‘Top Storage Battery 2017’
mei 1, 2017
EnergieSponsoring met SOLARWATT & Softs
juli 21, 2017
Award ‘Top Storage Battery 2017’
mei 1, 2017
EnergieSponsoring met SOLARWATT & Softs
juli 21, 2017

SOLARWATT en Stafier Solar Systems – producent, adviseur en leverancier van zonne-energie voor hellende daken – slaan de handen ineen voor de introductie van het Plusdak. De totaaloplossing voor hellende daken isoleert, levert zonne-energie en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het Plusdak is op maat te maken en daardoor zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Het Plusdak is een totaaldak waarbij de verschillende bouwelementen naadloos op elkaar aansluiten, zowel esthetisch als bouwkundig gezien. Glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT doen dienst als dakpannen, waarbij de panelen verzinken in de dakbedekking en de belijning van het dak behouden blijft. Met de zonnepanelen wekken consumenten op een milieuvriendelijke manier hun eigen energie op en dat vertaalt zich in een lager stroomverbruik. Adriaan Harthoorn, directeur van Stafier Solar Systems: “Stafier Solar Systems gelooft in de voordelen van de nieuwe-generatie zonnepanelen met volledig glazen achterkant. Dit type panelen is duurzamer en kent een langere levensduur dan traditionele glas-foliepanelen. Ze zijn extreem sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt het voor ons mogelijk om aannemers en coöperaties de energieprestatiegarantie te bieden, die zij zoeken.”

Waterdichte constructie
Dankzij de op maat gemaakte, ventilerende aluminium onderframes en de combinatie met waterkerende en damp-open isolatiepanelen is het zonnepaneelsysteem wind- en waterdicht. De BiPV-systemen van Stafier Solar Systems zorgen bovendien voor een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen, waardoor energieverlies wordt beperkt en maximaal rendement en een lange levensduur van de zonnepanelen worden gegarandeerd.

Het Plusdak omvat daarnaast slimme constructies voor daglichttoetreding door middel van dakvensters voor een gezond binnenklimaat. Ook aan isolatie is gedacht. Door gebruik van SlimFix RenoTwin-isolatieplaten zijn oneffen onderconstructies uit te vlakken. Martin Haverkamp, Sales Engineer bij SOLARWATT: “Dit maakt het Plusdak zeer geschikt voor renovatieprojecten. Door de economische crisis is er in de bouwsector de afgelopen jaren een achterstand ontstaan op het gebied van renovatie. Het gevolg: veel slecht geïsoleerde woningen. Nu de energienormen voor woningen worden aangescherpt, zien we dat er steeds meer behoefte is aan slimme totaaloplossingen voor woningen. Het Plusdak is in dit geval een goed voorbeeld. SOLARWATT is blij samen met Stafier Solar Systems en andere A-leveranciers, zoals Velux en IsoBouw, de bouwkolom te ontzorgen. Met het Plusdak bieden we de bouwkolom namelijk het gemak van een one-stop-shop: we leveren een hoogwaardig geïsoleerde dakoplossing die op duurzame wijze energie opwekt en lang meegaat. Perfect als langetermijninvestering tijdens renovaties.”