Het toonaangevende Duitse zakenblad brand eins heeft SOLARWATT uitgeroepen tot één van Duitslands meest innovatieve energiebedrijven. De zonnepanelenfabrikant uit Dresden staat voor het vierde jaar op rij in de lijst met ‘top innovators’.

Er zijn meer dan 22.000 mensen geënquêteerd voor de ranglijst. Onder de bevraagden zitten onder andere vertegenwoordigers van andere innovatieve bedrijven, experts van het Berlin Institute for Innovation and Technology en experts van het Statista Expert Centre. “Je moet innovatief en klantgericht zijn om in deze onzekere markt van de energiewereld succesvol te zijn. aldus Erik de Leeuw, directeur Benelux.

Focus op glas-glas zonnepanelen

In december kondigde SOLARWATT aan dat het zich volledig gaat concentreren op de productie van hoogwaardige glas-glas zonnepanelen. SOLARWATT is al enkele jaren Europees marktleider met dit product. De productielijn in Dresden is inmiddels volledig gemoderniseerd. “De systeemstrategie van SOLARWATT werpt volgens De Leeuw zijn vruchten af. De fabrikant levert een compleet systeem voor de energietransitie: zonnepanelen, de thuisbatterij MyReserve en de energiemanager.