Zo vind je zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Zijn zonnepanelen wel rendabel in Nederland?
februari 8, 2019
Hoe werken de nieuwste zonnepanelen met PERC-technologie?
februari 18, 2019

Zonnepanelen zijn er in alle soorten en maten. Ook in kwaliteit zijn er grote verschillen. Je bent op zoek naar de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een ideaal paneel geeft lange tijd de maximale opbrengst. Gevonden? Check het hier.

Selecteer fabrikant met een hoge vermogensgarantie

Dat een auto 200 kilometer per uur kan, wil niet zeggen dat die altijd 200 kilometer haalt. Dat geldt ook voor zonnepanelen. Bewolking, warmte, schaduw en schade zijn allemaal als “kuilen in de weg”, die ervoor zorgen dat je minder hard gaat dan wat theoretisch mogelijk is.

Kies je voor zonnepanelen die nauwelijks degraderen, zoals glas-glas panelen, dan profiteer je langdurig van een hoge opbrengst. Deze soort leent zich voor de zogenaamde PERC-technologie, die ook nog eens zorgt voor een hogere opbrengst bij bewolking. Wil je er zeker van zijn dat je installatie lange tijd de hoogst mogelijke opbrengst genereert? Kijk dan naar fabrikanten die naar product- ook vermogensgarantie geven.

Kies materiaal dat niet snel degradeert

Let op: er zijn zonnepanelen die goed uit de test komen, maar snel degraderen. Dat komt waarschijnlijk omdat de fabrikant werkt met inferieur materiaal. Test je ze na vijf jaar, dan is de prestatie echt ondermaats. Let daarom altijd goed op materiaalgebruik.

Glas-glas zonnepanelen zijn heel stevig. Doordat ze bestaan uit twee (in plaats van één) lagen glas, zijn ze goed opgewassen tegen mechanische spanningen. De lagen zijn aan elkaar ‘getostied’, ze zijn dus ondoordringbaar. Vuil en vocht kunnen de zonnecellen zo niet aantasten. Het gevolg: je panelen gaan langer mee.

Vergelijk tests, prijzen en erkenning

Zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding worden gemaakt door fabrikanten met visie. Dat kun je niet meten, maar je ziet het wel terug in tests, prijzen en erkenning. Bestaat een bedrijf bij de gratie van service en kwaliteit? Dan kun je ervan uitgaan dat je een goed product koopt.

Wil je er zeker van zijn dat de zonnepanelen qua prijs en kwaliteit een slimme zet zijn? Doe dan de Dakcheck.