De 3 grootste verschillen tussen Europese en Chinese zonnepanelen

Brand eins: SOLARWATT is één van Duitslands meest innovatieve bedrijven
februari 28, 2019
Zijn zonnepanelen altijd veilig? Zo wel!
maart 14, 2019
Brand eins: SOLARWATT is één van Duitslands meest innovatieve bedrijven
februari 28, 2019
Zijn zonnepanelen altijd veilig? Zo wel!
maart 14, 2019

Chinese zonnepanelen zijn vaak goedkoper in aanschaf dan Europese. Je hebt gehoord dat ze kwalitatief slechter zijn, maar klopt dat? Wat zijn de grootste verschillen?

Chinese zonnepanelen op prijs vergelijken

Zonnepanelen uit China zijn vaak goedkoper dan die uit Europa. Dat is logisch. Is de inkoop van materiaal en arbeid goedkoper? Dan resulteert dat in een lagere kosten voor de consument. Wordt er minder geïnvesteerd in kwaliteitscontroles? Dan drukt ook dat de prijs.

Kwaliteitsverschil tussen Europese en Chinese zonnepanelen

Het liefst wil je als consument weten waardoor de prijs van die Chinese zonnepanelen dan lager is. Waar is op ‘bezuinigd’? Helaas is lang niet iedere producent daar transparant over. Toch is het belangrijk.

In je zoektocht maak je waarschijnlijk een selectie van producenten die je op een of andere manier aanspreken. Zet die op een rij. Hoe doen ze het in verschillende tests? Welke garantie geven ze? Let niet alleen op het aantal jaar, maar ook op de kleine lettertjes. Je kunt onmogelijk zeggen dat alle Chinese zonnepanelen slechter zijn dan Europese. Tegelijk zal je merken dat de stelregel ‘goedkoop is duurkoop’ wel geldt.

Het grootste verschil: garantie

Garantie: het kwam al even voorbij. Het brengt ons bij het belangrijkste verschil tussen Europese en Chinese zonnepanelen. Wist je dat consumentenprogramma Radar er zelfs een uitzending aan heeft gewijd?

Als zonnepanelen in Europa worden geproduceerd, krijg je meestal goede garantie. Die geldt bijvoorbeeld niet alleen op het product, maar ook op het vermogen. En dan zijn er nog transportkosten bij reparatie. Wie draait er op voor de verzending van onderdelen of herstelde zonnepanelen? Een fabrikant in China kiest er niet snel voor om die voor zijn rekening te nemen. Dichter bij huis is het sowieso een stuk makkelijker om je recht te halen.

Bereikbare service

Als er iets mis is met je installatie, wil je een bereikbaar bedrijf dat afspraken nakomt. Denk hier dus nog een keer goed over na voordat je zonnepanelen aanschaft. Bereikbaarheid en service zijn belangrijk.

Dat geldt ook voor SOLARWATT. Daarom hebben we naast het Duitse hoofdkantoor in Dresden ook ondernemingen in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. We werken met een groot netwerk van installateurs in meer dan vijftig landen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Doe dan de Dakcheck.