Samenwerking Solarwatt & BMW-i

Beurs Solar Solutions 2015
april 8, 2015
SOLARWATT en Bosch Power Tec
april 22, 2015

Solarwatt werkt samen met BMW-i aan zonne-energiesysteem voor carport

Duitse pionier in zonne-energie komt tegemoet aan lifestyletrend van zuiniger energiebeheer. Solarwatt werkt samen met BMW i aan het Solarwatt carport system, een elektrisch carportsysteem waarmee het mogelijk is om thuis via zonne-energie elektrische BMW-i voertuigen op te laden. SOLARWATT komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag van consumenten naar het zelf slim omgaan met energie en geld. Het systeem wordt beschikbaar voor de BMW i3 en i8.

Slim laden

Door gebruik te maken van de intelligentie van de Solarwatt Energy Manager, biedt het Solarwatt carport system gebruikers de mogelijkheid efficiënt om te gaan met zowel zonne-energie als ingekochte elektriciteit. Met de tool krijgen zij realtime inzicht in de weersvoorspellingen en de verwachte zonnekracht, zodat ze het ideale tijdstip kunnen bepalen om hun BMW i op te laden.

Voor dagen waarop de zon niet schijnt, is het systeem slim genoeg om de auto op te laden op momenten dat de stroom het goedkoopst is. Daarvoor maakt het gebruik van de prijzen van de energieleverancier. Het Solarwatt carport system wekt zonne-energie op aan de hand van zowel aantrekkelijk vormgegeven dakpanelen als zonnepanelen op de carport of garage om het BMW i-voertuig op te laden.

Efficiënt energieverbruik

De SOLARWATT Energy Manager kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudiger dan ooit optimaliseren. Consumenten kunnen zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit produceren en opslaan om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening. Met de Solarwatt Energy Manager kan niet alleen gemonitord worden hoeveel energie de zonnepanelen opwekken, maar kunnen ook bepaalde huishoudelijke apparaten worden aangestuurd.

‘Steeds meer consumenten zien het beheren van hun energieverbruik als onderdeel van hun lifestyle’, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur bij Solarwatt. ‘Solarwatt helpt huishoudens hun energiekosten laag te houden en biedt de mogelijkheid om de gevolgen van de stijgende energieprijzen tot een minimum te beperken. Door efficiënter om te gaan met zonne-energie, maar ook door inzicht te geven in energieverbruik. Consumenten kunnen met de Solarwatt Energy Manager dagelijks zo zelf euro’s besparen. Deze samenwerking met BMW i is daar een goed voorbeeld van’.

Beschikbaarheid

Het Solarwatt carport system wordt verkrijgbaar door hem samen met een BMW i3 of i8 aan te schaffen. Ook zijn het Solarwatt carport system en de Solarwatt Energy Manager los op internet verkrijgbaar via gecertificeerde dealers van Solarwatt.

De Solarwatt Energy Manager maakt het bedienen en optimaliseren van de stroomverzorging eenvoudiger dan ooit. Een Starter Kit is verkrijgbaar via Solarwatt en is het ideale startpunt met daarin een energiemeter, basisstation, twee wandcontactdozen en montagetools. Zet uw tablet aan en start direct. De Solarwatt Energy Manager is te gebruiken op alle bestaande zonne-energiesystemen. Vraag de Solarwatt Energy Manager Starter Kit aan via Solarwatt om ook zelf snel aan de slag te kunnen.

Samenwerking Solarwatt & BMW-i
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid.