Solarwatt zonnepanelen als beste getest

Verschillende onderzoeken beoordelen zonnepanelen van Solarwatt als ‘zeer goed’. De resultaten van inspecties van de Consumentenbond in onze zonnepanelenfabriek in Duitsland zijn zeer positief. Uit het EU-project CLEAR blijkt ook dat onze glas-glas zonnepanelen van de allerbeste kwaliteit zijn.

Daarom geven wij op onze glas-glas zonnepanelen 30 jaar all-in garantie op product en vermogen én gratis een 5 jaar allrisk verzekering.

Consumentenbond beoordeeld Solarwatt zonnepanelen als ‘zeer goed’

De Consumentenbond heeft veertien zonnepanelenfabrieken geïnspecteerd. De Solarwatt- fabriek in Duitsland scoorde een ‘zeer goed’ op alle onderdelen. Bij de tests werd er gekeken naar:

Solarwatt zonnepanelen als beste getest
In totaal werkten veertien zonnepanelenfabrikanten volledig en transparant mee aan het onderzoek.

Componenten en verbinding van de cellen

In een module hebben alle cellen met hetzelfde vermogen. Er zijn geen barstjes, beschadigingen of gebrekkige soldering te zien.

Eindafwerking van het paneel

Het frame rond het paneel is stevig en waterdicht. De aansluitdoos is waterdicht bevestigd en de verbinding oefent niet teveel druk uit op het paneel.

Samenvoeging van de diverse componenten

De verschillende lagen van een zonnepaneel zijn op elkaar gelijmd, ‘gelamineerd’. Er mogen geen vlekken of luchtbellen in zitten.

Kwaliteitscontrole op het afgegeven paneel

Het exacte vermogen van het paneel wordt gemeten, het wordt onder spanning gezet en moet correct elektrisch geïsoleerd zijn. Een flashtest checkt op onzichtbare gebreken.

icon garantie solarwatt
SOLARWATT ONAFHANKELIJK GETEST

Als beste uit de test met maximale score in de CLEAR-test

De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt komen als beste uit de test van het project CLEAR. Deze test is uitgevoerd in opdracht van de Europese Unie. Onafhankelijke experts hebben de productie van zonnepanelen onder de loep genomen. Daarbij wordt vooral gelet op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen en de complete zonnepanelen. Ook is er goed gekeken naar de processen rond de kwaliteitscontrole van de fabrikanten.

Solarwatt scoort in alle categorieën de maximale vijf sterren op Europees niveau.

Bereken wat jij kunt besparen met zonnepanelen

HET TESTEN VAN ZONNEPANELEN

Worden Solarwatt-zonnepanelen getest?

Zonnepanelen die in Nederland verkocht worden moeten aan Europese kwaliteitsnormen voldoen. Om een keurmerk of certificaat te verdienen worden de zonnepanelen getest. Uit de testen komen productfouten naar voren die in de eerste jaren van het gebruik op kunnen treden. Er wordt ook gecontroleerd of het vermelde vermogen klopt. Maar omdat deze testen alleen maar naar de eerste jaren kijken zegt dit weinig over betrouwbaarheid en prestatie op de lange termijn.  

Daarom heeft Solarwatt een eigen testlaboratorium, geaccrediteerd door onafhankelijk testinstituut VDE. Daar onderwerpen we al onze zonnepanelen aan een reeks uitgebreide testen die veel zwaarder en meer uiteenlopend zijn dan de standaard voorschriften. Zo kijken onze testen ook nauwkeurig naar de betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn.  

Lees meer over onze keurmerken en certificaten

Waar worden de zonnepanelen op getest

Om de kwaliteit te borgen worden Solarwatt zonnepanelen blootgesteld aan de condities waarmee zonnepanelen in de praktijk te maken hebben. Afhankelijk van het type hebben we ze aanvullend getest op: degradatie door PID, degradatie door LeTID, brandveiligheid, bestendigheid tegen hagel, wind en sneeuw, maar ook bestendigheid tegen zout (voor kustgebieden) en tegen ammonia (voor boerderijen).

Het resultaat: hogere betrouwbaarheid op de lange termijn en een langere levensduur tot 33%.

SOLARWATT ERKENNINGEN