Home » Glas-folie of glas-glas zonnepanelen? » Wat kosten zonnepanelen? Prijzen van zonnepanelen
Wat kosten zonnepanelen? Prijzen van zonnepanelen
Verdiep je in de kosten van zonnepanelen
De kosten van zonnepanelen
Welk bedrag ben ik kwijt als ik zonnepanelen op mijn dak wil aanschaffen? Dit is veruit de meest gestelde vraag van consumenten. De prijs van zonnepanelen kan ontzettend variëren, omdat dit afhankelijk is van je wensen, woning en energieverbruik. Het is dan ook lastig om één exact bedrag te noemen, wij spreken liever van een gemiddelde prijs. Vervolgens kan je onderaan deze pagina de dakscan invullen om een meer gedetailleerde berekening te ontvangen.
De gemiddelde prijs van zonnepanelen
Op een gemiddelde woning kunnen ongeveer 12 zonnepanelen geplaatst worden. Voor een compleet zonne-energiesysteem met 12 glas-glas zonnepanelen op een gemiddeld dak moet je denken aan een bedrag tussen de 10.000 en 12.000 euro. Een flink bedrag, maar vergeet niet dat je al vanaf dag één bespaart op je energierekening. Je verdient deze investering vaak al tussen de 4-5 jaar terug. Bovendien gaan zonnepanelen van premium merken minimaal 25 jaar mee. Bij glas-glas zonnepanelen is dit zelfs meer dan 40 jaar, waardoor je jarenlang toegang hebt tot gratis energie.
Wil je minder geld uitgeven aan je zonne-energie systeem? Dan kan je ook kiezen voor glas-folie zonnepanelen. Deze panelen zijn iets goedkoper, maar gaan ook minder lang mee en wekken minder elektriciteit op. Een standaard glas-folie zonnepaneel degradeert zelfs 2x zo snel als een glas-glas zonnepaneel. De levensduur van glas-glas zonnepanelen ligt vele malen hoger, waardoor je ook meer rendement haalt.
Prijsontwikkeling in de afgelopen jaren
Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren een stuk betaalbaarder geworden, waardoor steeds meer huishoudens en bedrijven voor zonne-energie kiezen. Deze prijsdaling komt mede door de verandering in technologie. Door de ontwikkeling van nieuwe productiemethoden kunnen zonnepanelen tegenwoordig voor een scherpere prijs geproduceerd worden, zonder in te leveren op kwaliteit en vermogen. Bovendien is de vraag naar zonnepanelen enorm gestegen en de verhoging in productie heeft ook positieve effecten op de prijsontwikkeling.
Van welke factoren is de prijs afhankelijk?
De exacte kosten voor zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals:
De totale prijs van het zonne-energiesysteem is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die nodig is om voldoende stroom op te wekken.
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, elk met hun eigen prijs en efficiëntie. Welk type paneel je kiest heeft dus invloed op de kosten.
Ook de kwaliteit van het zonnepaneel speelt een rol bij de prijs. Glas-glas zonnepanelen zijn bijvoorbeeld hoger in kwaliteit en hebben een langere levensduur, maar zijn ook duurder in aanschaf.
De garantie op zonnepanelen kan variëren tussen de 10 en 30 jaar. Een betere garantie kan de prijs van de panelen verhogen.
Het voordeel van de zonnepanelen van Solarwatt is dat je standaard 30 jaar gegarandeerd bent op product en vermogen. Zonder kleine lettertjes.
De onderconstructie wordt ook wel het montagesysteem genoemd. Een belangrijk onderdeel, want de zonnepanelen moeten goed vast blijven zitten op het dak. Ook hier geldt dat betere montagesystemen hoger uitvallen qua kosten.
Het installeren van de zonnepanelen heeft natuurlijk ook een prijskaartje en hier wil je niet op besparen. Alleen een deskundig geïnstalleerd zonne-energiesysteem levert optimale prestaties. Bovendien weet je door het inschakelen van professionals
zeker dat de installatie voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en brandveiligheid. Het exacte bedrag van de installatie is o.a. afhankelijk van het type zonnepanelen, het aantal zonnepanelen, de complexiteit van de installatie en de locatie van het huis.
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Het gewenste aantal zonnepanelen heeft natuurlijk de meeste invloed op het prijskaartje van je zonne-energiesysteem. Maar hoe weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt?
Stel jezelf de volgende twee vragen:
- Hoeveel stroom verbruik ik op dit moment en hoe gaat dat verbruik veranderen in de komende jaren? Staat er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding op de planning of gaan er juist kinderen uit huis? Wil je een elektrische laadpaal of warmtepomp aanschaffen of is er een verbouwing op komst?
- Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak, carport of veranda?
De hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt, is te zien op de eindafrekening van je energieleverancier. Voor een gemiddeld huishouden van vier personen ligt dat tussen de 3.500 en 5.000 kWh.
Vind je het lastig inschatten hoeveel zonnepanelen er op je dak passen? Schakel dan een specialist in. Zij kijken graag met je mee en kunnen direct een offerte voor je opstellen, zodat je een exacte berekening van de kosten ontvangt.
Welke zonnepanelen zijn het beste?
Er zijn twee verschillende soorten zonnepanelen: glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen. De naam zegt het al, glas-glas zonnepanelen zijn aan beide kanten voorzien van een glazen plaat. Glas-folie zonnepanelen hebben een achterkant van kunststof foliecomposiet. Glas-glas zonnepanelen zijn duurder dan glas-folie zonnepanelen, maar beschermen veel beter tegen omgevingsfactoren en hebben daardoor een langere levensduur, hogere opbrengst en vaak ook betere garantievoorwaarden.
Bij Solarwatt ben je aan het juiste adres voor het kopen van de beste glas-glas zonnepanelen met de hoogste zonnepanelen opbrengst en lange levensduur. Bovendien bieden wij ’s werelds beste garantie op zonnepanelen en het vermogen, zonder kleine lettertjes.
Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen op jouw dak?
De kosten van zonnepanelen zijn uiteraard sterk afhankelijk van je behoeften en wensen. Om je toch een goed en overzichtelijk beeld te geven van de kosten, hebben wij een speciale dakscan ontwikkeld. In drie simpele stappen ontdek je wat zonnepanelen kunnen opleveren. We brengen je vervolgens in contact met een partner bij jou in de buurt voor advies op maat en een gedetailleerde offerte.
Hoeveel bespaar jij met zonnepanelen?