Hier moet je op letten wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen

Met de installatie van zonnepanelen gaat jouw energierekening omlaag en verhoog je de waarde van je woning. Toch ben je mogelijk nog onzeker over de aanschaf ervan. Want je bespaart misschien wel geld, maar wanneer ga je dat merken in je portemonnee? En welke zonnepanelen zijn het beste voor jouw situatie? Wij zetten de factoren waar jij je het beste op focust wanneer jij je oriënteert op het gebied van zonne-energie op een rij. Zo maak jij straks de juiste keuze.

Glas-folie zonnepanelen

Glas-folie zonnepanelen hebben een plastic achterzijde. Wanneer je het aanschafbedrag zo laag mogelijk wilt houden, maar je toch wil investeren in zonnepanelen, zou je glas-folie zonnepanelen kunnen overwegen.

Glas-glas zonnepanelen

Met glas-glas zonnepanelen van Solarwatt ga je een stapje verder. Dit type zonnepaneel heeft een volledig ondoordringbare glazen achterzijde. Dat maakt het zonnepaneel stabiel en duurzaam, want het laat geen vuil en vocht door. Glas-glas zonnepanelen van Solarwatt hebben een veel langere levensduur en gaan nauwelijks achteruit in vermogen. Omdat ze in Europa geproduceerd worden én ze milieuvriendelijk worden gerecycled aan het eind van hun levensduur, hebben ze een relatief lage CO2-footprint.

Het hoogste rendement

Met glas-glas zonnepanelen behaal je dus het hoogste rendement op je investering en kun je de beste prestaties verwachten op de lange termijn. En na installatie schroef je direct je maandbedrag bij je energieleverancier omlaag op basis van je opbrengsten aan zonnestroom. Dat merk je direct in je portemonnee!

Waar moet je op letten?

Het Duitse Solarwatt is sinds 1993 pionier op het gebied van zonne-energie en uitgegroeid tot de Europese marktleider op het gebied van glas-glas zonnepanelen. Als klant profiteer je van de beste producten van de hoogste kwaliteit: hoogwaardige zonnepanelen, slim energiebeheer en energieopslag vanuit één bron. Daarbij is er uitgebreid kwaliteitsmanagement. Zo worden de zonnepanelen uitgebreid en intensief getest en ontvang je bij Solarwatt 30 jaar garantie op je glas-glas zonnepanelen, op het product én het vermogen. Door de aanwezigheid van een lokaal kantoor in Nederland, profiteer je altijd van snelle service in je eigen taal.

Wanneer een fabrikant van zonne-energiesystemen buiten Europa gevestigd is, is het lastig – en vaak zelfs onmogelijk – om garantie te verhalen. Binnen Europa is dit vanuit juridisch oogpunt veel eenvoudiger. Omdat Solarwatt een Europese fabrikant is, is fabrieksgarantie in de praktijk altijd te claimen.

Voordat je bepaalt hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk nodig hebt, is het belangrijk te kijken naar je huidige energieverbruik. Zo kun je jouw jaarlijkse productie groene zonnestroom afstemmen op het elektriciteitsgebruik van je huishouden. Een goede indicatie van jouw jaarlijkse energieverbruik leid je af uit het verbruik van het voorgaande jaar. Verandert jouw situatie niet, dan verandert jouw verbruik jaarlijks weinig. Verandert je gezinssamenstelling, doe je toekomstige investeringen (bijvoorbeeld in een warmtepomp of airco) of ga je een elektrische auto rijden? Dan neemt je verbruik uiteraard toe. Maak aan de hand daarvan een inschatting, dan weet je ook hoeveel zonne-energie je idealiter jaarlijks opwekt.
Wil je zeker weten dat de installatie van zonnepanelen jou een flinke besparing oplevert? Dan is het belangrijk dat de verhouding tussen de investering en de opbrengsten zo gunstig mogelijk is. Kies daarom voor zonnepanelen met het hoogste rendement op de lange termijn. Want: zonnepanelen koop je niet voor even. De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt bieden jou het hoogste rendement. Dit type zonnepaneel gaat nauwelijks in opbrengst achteruit en heeft een garantie van 30 jaar.
Een omvormer zet de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen om in bruikbare elektriciteit. Elektriciteit die je kunt gebruiken voor verlichting en de wasmachine bijvoorbeeld. Je kunt de omvormer daarom ook wel zien als het hart van je zonne-energiesysteem. De omvormer bewaakt en controleert de zonnepanelen, optimaliseert prestaties en verzamelt gegevens over het functioneren van de zonnepanelen. Zo is de verhouding tussen het omvormervermogen en het zonnepanelenvermogen medebepalend voor de efficiënte van het zonne-energiesysteem. Hoe efficiënter de omvormer kan functioneren, hoe hoger de besparing. Het is dan ook belangrijk dat de omvormer is afgestemd op de installatie.
Goedkoop is duurkoop. Van kwaliteit heb je nu eenmaal vaak het meeste profijt op de lange termijn. Solarwatt hecht hier zeer hoge waarde aan. Om er zeker van te zijn dat onze zonnepanelen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen, worden de panelen onderworpen aan veel intensievere testen dan alleen de standaardtesten (de IEC 61215 en 61730). Deze veel zwaardere testen simuleren de condities waarin zonnepanelen in de praktijk worden blootgesteld en testen de panelen op mogelijke calamiteiten. Zo weten we zeker dat onze zonnepanelen onder alle omstandigheden een lange levensduur hebben.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreide product- en vermogensgarantie van wel 30 jaar. Zodat jij met zekerheid het optimale rendement haalt uit jouw zonne-energiesysteem.

Waarom een SOLARWATT zonne-energiesysteem?

Het Duitse Solarwatt is Europese marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van de grootste leveranciers van elektriciteitsopslag in de wereld. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige componenten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, zodat we jou optimaal rendement kunnen bieden. Ook werken wij uitsluitend met gecertificeerde partijen en ervaren installateurs, zodat je zeker weet dat jouw zonne-energiesysteem juist wordt geïnstalleerd en de verschillende componenten perfect op elkaar zijn afgestemd.

Waarom een Solarwatt zonne-energiesysteem?

Meer weten over de installatie van zonnepanelen op jouw woning? Jouw gecertificeerde Solarwatt partner kan je hierover uitstekend informeren. Neem vandaag nog contact op met jouw gecertificeerde Solarwatt partner. De contactgegevens vind je in jouw persoonlijke bespaarplan. Nog geen persoonlijk bespaarplan? Doe nu de dakscan. Hiermee bereken je je besparing en vind je de Solarwatt partner in jouw regio.

Nog geen persoonlijk bespaarplan?